Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Les Caves des Hautes-Cotes Cremant de Bourgogne

Vad tyckte du?

Les Caves des Hautes-Cotes Cremant de Bourgogne

Frankrike, Crémant de Bourgogne, 750 ml, 12,5%

Att göra bubblande vin med en andra jäsning på flaska - ja det är den metoden som de flesta använder om man vill göra mousserande vin av bra kvalitet runt om i världen. Tidigare kallades produktionssättet för "méthode champenoise" eller champagnemetoden - men sedan en tid får den beteckningen bara a ···

Styckvis

195:-

/flaska
Låda (6 st)

185:-

/flaska, totalt 1 110:-
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
  • Fisk
  • Fet fisk
  • Skaldjur
  • Milda ostar
  • Aperitif
  • Tapas och smårätter
Druvor

Chardonnay

Smaknotering

Doften är ren, ung och fruktig med inslag av päron, gula äpplen, mandariner samt honung. Smaken är torr, frisk och fruktig med toner av mineral, citrus och äpplen. Eftersmaken är lång med mogna inslag av choklad och mocca.

Drickes
2015-2017
Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Så tycker experterna

The co-operative founded in 1968 is one of Burgundy’s most respected and has a proven track-record when it comes to value for money. This Crémant NV is fresh, clean and fruity and while being easy to drink by itself has a poised structure which just positively invites food.

BenHill
Sjömagasinet, Göteborg

Elegant med en fin bubblig struktur, bra syra som är frisk utan att bli för mycket. Vinet har en frisk doft av citrus och vita blommor med en saftig finish.

FredrikHorn
Operakällaren, Stockholm

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/51351

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet passar bra som aperitif, till sallader och till rätter av fisk och skaldjur. För inspiration klicka på recepten nedan.

Vinet

Att göra bubblande vin med en andra jäsning på flaska - ja det är den metoden som de flesta använder om man vill göra mousserande vin av bra kvalitet runt om i världen. Tidigare kallades produktionssättet för "méthode champenoise" eller champagnemetoden - men sedan en tid får den beteckningen bara använadas i Champagne. Numera kallas detta, av legala skäl, istället för "traditionell metod" eller "méthode traditionelle" om den används utanför Champagne.

Det här vinet kommer från ett av de mest respekterade kooperativen i Bourgogne. Vinet, som är gjort på 100 procent chardonnay, har lagrats sûr lie, på sin fällning, i tre år innan buteljering.