Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Chateau Pesquie Edition 1912M Blanc 2020

Chateau Pesquie Edition 1912M Blanc 2020

Ekologisk

Frankrike, Cotes du Ventoux, 750 ml, 13,5%

Namnet "Edition 1912m" är en hyllning till det berömda berget Mont Ventoux som stolt står på en höjd av 1912 meter, det sista riktiga berget i Alpeskedjan innan Atlant-kusten. 1912 M Blanc är gjord på en blandning av gröna druvsorter (40% clairette, 40% grenache blanc, 10% viognier, 10% roussanne) o ···

Styckvis

109:-

/flaskaOrd. pris 139:-
Låda (6 st)

109:-

/flaska, totalt 654:- Ord. pris 834:-
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
  • Fisk
  • Fet fisk
  • Skaldjur
  • Vegetariskt och sallader
  • Asiatiskt
  • Milda ostar
Årgång

2020

Druvor

Roussanne, Viognier, Grenache Blanc, Clairette

Smaknotering

Doften visar upp friska toner av citrus med lime som i smaken kompletteras med exotiska frukter såsom llitchee, vit persika och drakfrukt. Lång och syrlig efdtersmak.

Drickes
2021-2024
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
7-9ºC
Sockerhalt
1 g/l

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Perfekt som aperitif, Edition 1912M vit kommer att passa mycket bra med grönsaksaptitretare, grillad fisk, vitt kött och lätta ostar.

Vinet

Namnet "Edition 1912m" är en hyllning till det berömda berget Mont Ventoux som stolt står på en höjd av 1912 meter, det sista riktiga berget i Alpeskedjan innan Atlant-kusten. 1912 M Blanc är gjord på en blandning av gröna druvsorter (40% clairette, 40% grenache blanc, 10% viognier, 10% roussanne) och är typisk för Ventouxs odlingsområde och ger ett sammansatt vin med en fantastiska spänning och läckra aromer av vita blommor och ljusa frukter. Vingården ligger på en genomsnittlig höjd av 300 meter, på bergssluttningen av Mont Ventoux med en jordmån bestående av kalkstensjord. Viognier och roussanne, som är sorter som mognar tidigt, skördas första halvan av september. Efter skörd sker en kall skalmaceration (runt 8°C) i ca 12 timmar. Clairette och grenache blanc skördas senare i september och deras jäsning varar i cirka 15 dagar i rostfria ståltankar. Vinett får varken ekfatslagring eller malolaktisk jäsning för att det ska behålla den naturliga fräschören.

Producenten

Slottet har anor från 1750-talet och ligger inte långt från det berömda Mont Ventoux. De nuvarande ägarna köpte egendomen 1970 och startade direkt med att ta tag i de förfallna vingårdarna. Här och var hittade man fantastiska vingårdslägen med upp till 80 år gamla vinstockar. Nästa steg blev att buteljera alla viner på slottet, första årgången blev 1990. Sedan dess har Pesquie producerat viner av mycket hög kvalitet och otroligt mycket "value for money". Vingurun Robert Parker skriver bl a så här om Chateau Pesquie: "One of my all-time favorite producers in France" och  "Chåteau Pesquie is the finest estate in the Côtes du Ventoux, a gorgeous area east of Avignon".

http://www.chateaupesquie.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du