Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Pierre Amadieu Roulepierre Rosé 2018

Vad tyckte du?

Pierre Amadieu Roulepierre Rosé 2018

Frankrike, Cotes du Rhone, 750 ml, 13,5%

Rosé från Gigondas är lite av en sällsynthet. Pierre Amadieu är ett av de stora namnen i Gigondas. Sedan 1929 har man byggt den största domänen i Gigondas, vilken består av 137 ha. Idag leds huset av den 3:e generationen Pierre. Hans ambition är att skapa klassiska Gigondas som har såväl mineralitet ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2018

Druvor

Grenache, Cinsault

Smaknotering

Med sin tydliga, djuprosa färg har vinet en intensiv doft av jordgubbar, skogshallon och en ton av solmogen persika. Dofterna går igen i smaken är rik och aromatisk med florala inslag i den långa eftersmaken.

Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

3/5451

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

 

Passar utmärkt till asiatisk mat, grillade rätter av fisk eller ljust kött alternativt som sällskapsdryck.

Vinet

Rosé från Gigondas är lite av en sällsynthet. Pierre Amadieu är ett av de stora namnen i Gigondas. Sedan 1929 har man byggt den största domänen i Gigondas, vilken består av 137 ha. Idag leds huset av den 3:e generationen Pierre. Hans ambition är att skapa klassiska Gigondas som har såväl mineralitet som makt: "Jag vill ha eleganta viner utrustade med god friskhet och fruktig smak med respekt för familjetradition och appellationer".

Producenten

Pierre Amadieu är den mest kände producenten i Gigondas, granndistrikt till Châteauneuf-du-Pape, och oftas ett mycket bättre köp. Egendomens historia börjar 1929 då Pierre Amadieus farfar buteljerade sitt första vin under sitt eget namn. Han förfogade då över 7 hektar från appellationen Gigondas som gått i arv sedan dess.

Pierre Amadieus vin blev uppmärksammat så tidigt som 1932 med en guldmedalj i Paris och då var man ett av de första vinerna från Gigondas som presenterades för en publik utanför området. Flera hus vilar i dag på resterna av romerska villor, den största, Grande Romaneejes, ägs av familjen Amadieu

Idag är det tredje generationen som leder arbetet på egendomen. Morfar Pierre startade 1929. Många skakade då på huvudet när han klättrade upp det Dentellerne och planterade vinstockar så högt som 450 meter över havet. Han sade: Detta är den bästa marken och druvor får mer solljus här eftersom berget vätter mot sydväst. Med tiden hade gården vuxit till 130 hektar på de ganska branta sluttningarna.

http://www.pierre-amadieu.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du