Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Saint Prefert Côtes-du-Rhône Clos Beautus Ille 2019

Domaine Saint Prefert Côtes-du-Rhône Clos Beautus Ille 2019

Ekologisk

Frankrike, Cotes du Rhone, 750 ml, 13,5%

Ekologisk Côtes-du-Rhône från distriktets superstjärna Isabel Ferrando! Hon har på kort tid blivit en av de mest omtalade producenterna i området. Så här säger Jancis Robinson om årgången 2018: "The result is yet another high quality vintage, although acidity levels often needed boosting". Blenden b ···

Styckvis

289:-

/flaska
Låda (6 st)

289:-

/flaska, totalt 1 734:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Lamm
  • Fläsk
  • Vilt
  • Skogsfågel
  • Starka ostar
Årgång

2019

Druvor

Mourvèdre, Cinsaut, Grenache, Syrah

Smaknotering

Ungdomlig, kryddig doft med mängder av mörkröd frukt, örter och kryddor. I smaken är vinet torrt med mjuka tanniner följt av en välbalanserad fruktsyra uppbackad av mörka bär, kryddor och nymalen svartpeppar.

Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
1 timma

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Ekologisk Côtes-du-Rhône från distriktets superstjärna Isabel Ferrando! Hon har på kort tid blivit en av de mest omtalade producenterna i området. Så här säger Jancis Robinson om årgången 2018: "The result is yet another high quality vintage, although acidity levels often needed boosting". Blenden består av mestadels grenache som tillsammans med en liten del cinsault lagras i betongkar.

Producenten

Fernand Serre, en apotekare från Avignon, grundade firman för knappt hundra år sedan. Han närde vinmakardrömmar och när han upptäckte att det fanns ett litet distrikt i Chåteaneuf-du-Pape som nästan bar hans namn - Quartier des Serres - såg han det som ett tecken och köpte 80 hektar mark där. Han byggde sig ett hus och en vinanläggning på platsen och satte igång att förverkliga sin dröm. Det visade sig att Fernand var en utmärkt vinmakare och Domaine Saint Prefert blev en av de första producenterna i Chåteaneuf-du-Pape som sålde buteljerat vin under egen etikett. Då, på 1930-talet, var det vanligt att producenterna här sålde sitt vin i lösvikt till vinhandlare som i sin tur buteljerade vinet och sålde det under eget namn. Man producerar koncntrerade viner av gamla stockar och medelåldern på dem är över 60 år. Några av vinrankorna som Fernand planterade på 1920-talet finns faktiskt kvar än idag. Saint Prefert ett etablerat namn i Chåteaneuf och man får ständigt höga poäng, ofta nära 100,  av vinjournalister världen över. Producenten ägs och drivs numera av Isabel Ferrando och hennes man.
http://www.st-prefert.fr/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du