Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Plaimont Domaine les Escasses 2016

Vad tyckte du?

Plaimont Domaine les Escasses 2016

Frankrike, Cotes de Gascogne, 750 ml, 13%

Plaimont är ett av de främsta kooperativen i Frankrike och deras Les Escasses är det perfekta husvinet med sin friska och fräscha stil. Det görs på colombard, ugni blanc och sauvignon blanc.  Vinet har en frisk, fräsch lite angenämt bitter eftersmak som gör att det passar utmärkt till grillad fisk, ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2016

Druvor

Sauvignon Blanc, Colombard, Ugni Blanc

Smaknotering

Resultatet är lätt och härligt friskt och har den ursprungstypiska lite bittra tonen som gör vinerna härifrån så matvänliga.

Drickes
2019-2019
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5851

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Plaimont är ett av de främsta kooperativen i Frankrike och deras Les Escasses är det perfekta husvinet med sin friska och fräscha stil. Det görs på colombard, ugni blanc och sauvignon blanc.  Vinet har en frisk, fräsch lite angenämt bitter eftersmak som gör att det passar utmärkt till grillad fisk, skaldjur, sallader och enklare pastarätter.

Producenten

Producenten Plaimont hittar vi i Saint Mont två timmars bilresa söder om Bordeaux i hjärtat av Bas Armagnac. Regionen var känd redan under medeltiden, men slogs nästan ut av kombinationen av Phylloxera (vinlusen), mögelangrepp och migration till städerna, framför allt till Toulouse, där många människor arbetade på flygplansfabriker. 1950 fanns det bara ett fåtal hektar kvar till vinodling - resten lämnades att bli Armagnac. Vi kan tacka André Dubosc för områdets renässans som vinregion. Uppvuxen i en vinodlarfamilj upptäckte han tillsammans med sin vän André Daguin under en Kalifornienresa vad amerikanerna kunde få ut av nästan bortglömda druvor från hans hemregion. Tillbaka i Frankrike igen skapade han 1979 ett kooperativ, Plaimont, som bildades av tre redan existerande kooperativ och som skulle koncentrera sig på lokala druvor varav många riskerade utrotning. Kooperativet har också ett konservatorium för gamla druvor och gör vin från Frankrikes kanske äldsta produktiva vinstockar, planterade mellan 1800 och 1830.

http://www.plaimont.com