Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Château Pigoudet Classic Rosé 2018

Vad tyckte du?

Château Pigoudet Classic Rosé 2018

Frankrike, Coteaux-d’Aix-en-Provence, 750 ml, 13%

Ny årgång av vår laxrosa provencerosé i klassiskt snitt. I kalkrik lerjord växer druvorna till Château Pigoudets Cuvée Classic på 400 meter över havet. Vinet består av en blend på 45% grenache, 35% cinsault, 10% syrah, 10% cabernet sauvignon. Vinet får jäsa svalt och lagras på rostfria ståltankar oc ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2018

Druvor

Cabernet Sauvignon, Cinsaut, Grenache, Syrah

Smaknotering

Ung, pigg, fruktig och örtig doft av hallon, jordgubbar, röda vinbär och lite citrus. Smaken är lätt och frisk med en fräsch aromatik och läcker eftersmak.

Drickes
2019-2021
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Sockerhalt
1 g/l

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5851

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Ny årgång av vår laxrosa provencerosé i klassiskt snitt. I kalkrik lerjord växer druvorna till Château Pigoudets Cuvée Classic på 400 meter över havet. Vinet består av en blend på 45% grenache, 35% cinsault, 10% syrah, 10% cabernet sauvignon. Vinet får jäsa svalt och lagras på rostfria ståltankar och för tankarna till sommar med sin fräscha bäriga stil. Matcha med fisk, skaldjur, sallader eller som en aperitif.

Producenten

I klassiska rosédistriktet Côteaux d’Aix-en-Provence finner vi Château Pigoudet. I regionen har man gjort vin sedan romarnas tid och Ch. Pigoudets ägor har sett i stort sett likadana ut sedan 1820. De senaste 25 åren har egendomen ägts av familjen Schmidt-Rabe och sköts idag av Sabine Rabe och hennes man, Hans-Ulrich. Med utsikt över Sainte-Victoiremassivet är Pigoudets ägor de nordligaste i regionen. De 40 hektaren vingårdar tornar upp sig på 400 meter över havet och det svala läget hjälper till att ge vinerna dess fräschör. Château Pigoudet odlar sina ägor enligt principen ”Lutte Raisonée” som innebär en hållbar vinodling där man ger tillbaka till naturen och tar tillvara på resurserna. Man favoriserar ekologiska preparat men är inte certifierade. I den nya källaren (invigd 2015) gör man såväl vita, röda och roséviner.

http://www.pigoudet.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du