Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Coquard Loison Fleurot Clos de la Roche 2018

Coquard Loison FleurotClos de la Roche 2018

Frankrike, Cote de Nuits, 750 ml, 13%

Clos de la Roche är en av fem grand crus i byn Morey-Saint-Denis (Clos-Saint-Denis, Clos de Tart, Clos des Lambrays och en liten del av Bonnes Mares är de övriga), där vinet odlas på 170 hektar. Med 16.90 hektar är det här byns största grand cru och den ligger på en östligt sluttning i byns norra de ···

Styckvis

3 495 kr

/flaska
Låda (6 st)

20 970 kr

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2018

Smaknotering

Doften är klassisk med ton svarta bär, björnbär, hallon och inslag av undervegetation och svamp, lätt rökig rostad fatton och antydan till mineral. Medelfyllig, mycket frisk smak med körsbärig frukt och balanserad fatkaraktär i torr och något stram stil.

Drickes
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Clos de la Roche är en av fem grand crus i byn Morey-Saint-Denis (Clos-Saint-Denis, Clos de Tart, Clos des Lambrays och en liten del av Bonnes Mares är de övriga), där vinet odlas på 170 hektar. Med 16.90 hektar är det här byns största grand cru och den ligger på en östligt sluttning i byns norra del och gränsar där faktiskt till grand cru Latricières-Chambertin i byn Gevrey-Chambertin. Båda dessa vingårdar har ett tydligt inslag av en brunaktig kalkstenslera, vilket gör att man kan finna snarlika karaktärer i dessa viner.

Producenten

Coquard Loison Fleurot fokuserade främst på den franska marknaden tills och med Claire Fleurot och den unga vintillverkaren Thomas Colladot slog sig samman med mål om att föra denna domän till nya höjder runt om i världen. Claire är ansvarig för marknadsföringen av vinerna och Thomas för vinframställningen. Familjen äger sex Grand Cru-vingårdar i Cote de Nuits, inklusive Grands Echezeaux, Echezeaux, Clos de Vougeot, Charmes Chambertin, Clos de la Roche och Clos saint Denis.

Thomas är bästa vän till en av Bourgogne’s mest berömda vinproducenter, Sebastian Cathiard, och delar sin vinframställningsfilosofi med honom om att fantastiska viner skapas i vingårdarna.  Vinerna från Domaine Coquard Loison Fleurot kännetecknas av sin renhet och transparens i sina terrasser.

“Your new favourite Domaine.” Så beskriver Neal Martin Domaine Coquard Loison Fleurot - som också går under förkortningen CLF. Det här är lite av en dold superstjärna i Bourgogne som det är otroligt svårt att få tag på. Egendomen äger delar i inte mindre än 6 Grand Cru-vingårdar med vinstockar som är 50 år eller äldre och borde tillhöra de mest kända i hela Bourgogne. Orsaken till detta är som så ofta att man fram till 2010 sålde det mesta av sina druvor till välkända négocianter. 

Men 2010 anlände en ny vinmakare i Thomas Collado och tillsammans med Claire Fleurot ändrade de inriktning och sedan dess har några av världens mest inflytelserika vinkritiker fått upp ögonen för egendomen. Vinous Neal Martin är en av dessa. När han nyligen provade igenom åring 2019 och äldre årgångar hos Domaine Coquard Loison Fleurot så var det en upplevelse som sände ”kittlingar ner för min ryggrad” som han uttryckte det. 

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du