Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Albert Sounit Hospices de Beaune - Corton Rouge Grand Cru - Charlotte Dumay 2020

Albert SounitHospices de Beaune - Corton Rouge Grand Cru - Charlotte Dumay 2020

Frankrike, Corton, 750 ml, 14%

Albert Sounit har under ett antal år varit mycket aktiv på Hospice de Beaune Auction, vilken äger rum varje år i november.   Hospicet grundades 1443 och har sedan 1859 huvudsakligen finansierats genom välgörenhetsauktionerna, där hospicet säljer sina viner från sina egna vingårdar bara några månad ···

Styckvis

3 500 kr

/flaska
Låda (6 st)

21 000 kr

Årgång

2020

Smaknotering

Denna gåva till Hospices gjordes med gotisk bokstäver på pergament, 1534. "För att bota och rädda hennes själ", gav den barnlösa Charlotte Dumay, hustru till kungens myntförvaltare i Dijon, 100 ouvrees av vingård och vilande mark i Aloxes. Idag är detta ett av Hospices mest lagringståliga och mest överdådigt strukturerade viner. Corton-Renardes (1,50 ha.) utgör 63% av Cuvée, Corton-Bressandes (0,97 ha.) resterande del. Vinstockarna är planterade på totalt 24 olika sektorer av den berömda sluttningen.

Drickes
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Albert Sounit har under ett antal år varit mycket aktiv på Hospice de Beaune Auction, vilken äger rum varje år i november.

 

Hospicet grundades 1443 och har sedan 1859 huvudsakligen finansierats genom välgörenhetsauktionerna, där hospicet säljer sina viner från sina egna vingårdar bara några månader efter skörden.

Albert Sounit köper såväl rött som vitt vin och då både som 1. Cru och Grand Cru.

 

När de tar emot faten från Hospice de Beaune är vinet långt ifrån färdigt. Det återstår 1-2 år av noggrann vinifiering och mognad innan det buteljeras. En period där vinerna får vår största uppmärksamhet. Vid den tiden kommer vinet redan att säljas till våra kunder, som vill säkra dem till En Primeur-priser.

Producenten

Albert Sounit ligger i Rully och Buxy där vi producerar en rad Crémant de Bourgogne och vita och röda viner från Côte Chalonnaise.

Fastigheten har en lång historia som går tillbaka till 1781, då familjen Jeunet etablerade företaget. Vår nuvarande hemvist byggdes 1851 av familjen Jeunet i ett stenbrott och består av stora, välvda källare – perfekt för att lagra vinerna.

Eran av familjen Sounit började 1945 och företaget var de följande decennierna en viktig negociant i området.

1988 började Knud Kjellerup, en dansk vinimportör, importera vinerna från Albert Sounit – och 1993 köpte han företaget tillsammans med två goda vänner för att överleva passionen att producera högkvalitativa viner från Chalonnaise. Vi tror på potentialen hos vingårdarna i Côte Chalonnaise – det finns ingen anledning att inte producera viner av samma kvalitetsnivå som Côte de Beaune. Terroiren finns där, – ”det är bara att ta hand om vinstockarna – och att använda bästa möjliga metoder – både i vingården och i vingården”.

Albert Sounit har sedan dess genomgått en enorm utveckling med enorma investeringar i vingård, vingård och människor, inklusive förvärvet av Domaine Bernollin 2005 och är idag en 16,5 ha stor egendom, med vingårdar i Rully och Montagny. Druvorna från våra egna vingårdar skördas av Domaine Bernollin och vinifieras och säljs av Albert Sounit.

Utöver det köper vi även druvor på lång sikt från lokala vinodlare.

https://albert-sounit.fr
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du