Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Bouchard Pere et Fils Corton Charlemagne Grand Cru 2011

Vad tyckte du?

Bouchard Pere et Fils Corton Charlemagne Grand Cru 2011

Frankrike, Corton-Charlemagne, 750 ml, 14%

Styckvis

1 299:-

/flaskaOrd. pris 1 599:-
Låda (6 st)

1 299:-

/flaska, totalt 7 794:- Ord. pris 9 594:-
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
  • Kyckling och kalkon
  • Anka
  • Fisk
  • Fet fisk
  • Vegetariskt och sallader
  • Milda ostar
Årgång

2011

Druvor

Chardonnay

Smaknotering

Doften är stor och inbjudande med rena och utvecklade toner av äpple, citrus och toner av lavendel. Smaken är torr och mycket kraftfull med enorm kraft och harmoni mellan den fina frukten, syra och toner av fat. Lång och komplex eftersmak.

Drickes
2014-2023
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

WineEnthusiast
95 p "Rich structure."

From the cool east face of the vineyard, this is crisp and tight, less opulent than some Corton-Charlemagne. It makes up in its rich structure, weight and tropical fruit flavors that are sliced by acidity. There is some kerosene along with these exotic fruits, and the wine does need to age. Drink from 2018.

Tanzer International WineCellar
94+ p "Outstanding tension."

Racy, high-strung nose combines lime, powdered stone, iodine and lavender.Juicy and penetrating yet at the same time silky and thick, communicating outstanding tension to its steely mineral-driven flavors.Wonderfully dense yet light on its feet, this vibrant, gripping wine is a classic example of its vineyard. Very long and a bityouthfully sharp on the finish, in need of at least four or five years of cellaring.

JancisRobinson
17p/ 20 "Superior!"

Attractive aroma of lemon and clementine, the fruit outshining the oak on the nose though the latter more in evidence on the palate.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

3/5451

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Det burgundiska köket baseras naturligtvis på de lokala råvarorna vilka det finns gott om - nötkött från Charolais, de berömda kycklingarna från Bresse, viltfågel och svamp från skogarna, grönsaker och frukt från lokala odlingar, en mångfald av lokala charkuterier, ostar som Abbaye de Citeaux, Ami de Chambertin, Epoisses och även Comté och liknande hårdostar från Jura i öst. Sniglar à la Bourgignonne (gratinerade med vitlöksmör) måste ni definitivt prova. Sniglar har alltid frodats naturligt i vingårdarna men i perioder då man använde för mycket bekämpningsmedel så dog de ut och man fick börja importera dessa men med dagens skonsammare hantering av vingårdarna så börjar de dock komma tillbaka. Jambon Persillé är en vanlig förrätt och inget märkvärdigare än skinka i gelé men ack så gott. Andouilettes är en lokal korv på inälvor som också hör till den repertoaren man måste ha provat.

Vinet

Producenten

På bara 10 år har Bouchard Père nått den absoluta toppen i Bourgogne. I den ansedda Guide Gault-Millau får man toppbetyg ***** plus  Coup de Coeur av total bedömning av 1300 franska vingårdar.

Bouchard är den största domänen i Bourgogne med hela 130 hektar och tyngdes länge sin storlek - omdömet var att man gjorde bra men oinspirerade viner. Men storleken är egentligen inte stor om man jämför med till exempel Bordeaux där Lafite-Rothschild äger mer ensamt enbart i Pauillac. Men i Bourgogne är detta exceptionellt.

Mer än 2/3 av domänen är antingen Grands Crus och 1.Crus - ingen annan kommer ens i närheten Bouchard när det gäller detta. Familjen Bouchard startade egendomen 1731. Antoine-Philibert - som kallas Le Centenaire (eftersom han levde från 1759 till 1860) gjorde huset till det mest respekterade i Bourgogne. En nedgång från 1960 till 1990-talet slutade 1995 då Bouchard  togs över av Joseph Henriot. Henriot är en av Frankrikes stora entreprenörer. Han var den viktigaste mannen bakom den lyxiga LVMH (Louis Vuitton-Moët-Hennessy), som står bakom Champagne Dom Pérignon och Veuve Clicquot La Grande Dame (faktiskt hans arbete). Och Henriot äger också William Fèvre i Chablis. 

Han avgick 1992 men pensionstiden varade bara 3 år. Sedan dess har han arbetat hårt och målmedvetet för att göra Bouchard till det finaste Bourgognehuset av alla. Många tror att målet kommer att uppnås. Tekniska direktören Bernard Hervet betonar finess, frukt och längd snarare än på kraft. Firman leds av Christophe Bouchard, medan Philippe Prost är oenolog. Joseph Henriot avled i april 2015. 

http://www.bouchard-pereetfils.com/