Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Chateau de Beaucastel Hommage a Jaqcues Perrin 2010

Vad tyckte du?

Chateau de Beaucastel Hommage a Jaqcues Perrin 2010

Ekologisk

Frankrike, Châteauneuf-du-Pape, 750 ml, 14%

Chateau Beaucastels prestigevin från toppårgången 2010. Första gången familjen Perrin bestämde sig för att skapa detta vin var 1989 då årgången varit särskilt god. Vinet är en hyllning till familjens förre överhuvud, Jaqcues Perrin, som gick bort 1978. Vinet görs därför bara de bästa årgångarna. Dru ···

Styckvis

4 672:-

/flaska
Låda (3 st)

4 662:-

/flaska, totalt 13 986:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Lamm
  • Fläsk
  • Vilt
  • Skogsfågel
Årgång

2010

Druvor

Mourvèdre, Counoise, Grenache, Syrah

Smaknotering

Doften är stor och ännu ungdomlig med toner av björnbär, nymalen svartpeppar, charkuterier, violer, söta kryddor, mocca och läder. Smaken är komplex, fyllig och välbalanserad, med (ännu unga) finlemmade tanniner, en stor kropp och en lång kryddig eftersmak.

Drickes
2018-2030
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
1 timma

Så tycker experterna

WineAdvocate
100 p " I do not know what more a wine could offer."

Robert Parker: "No such issue exists with the perfect 2010 Chateauneuf du Pape Hommage a Jacques Perrin. I do not know what more a wine could offer. Inky blue purple, with an extraordinary nose of smoked duck, grilled steaks, Provencal herbs, blackberries, blueberries, kirsch, licorice and truffle, enormously massive, concentrated, full bodied and built for 30 to 50 years of cellaring, this wine, which is dominated by its Mourvedre component, is a tour de force, a spectacular, world-class wine. It is going to require some patience, though, and seems to need 4 to 5 years of cellaring. It should again be almost ageless in its potential.

WineAdvocate
98+ p "Incredible potential."

Jeb Dunnuck: "Tight, dense and backward, the 2010 Chateauneuf du Pape Hommage a Jacques Perrin was one of the least approachable wines in the lineup, yet certainly has incredible potential. Offering lots of liquid minerality, crushed rock, blueberry, truffle and cassis, its massive and concentrated on the palate, with building tannin, good acidity and a firm, focused feel that begs for cellaring. Hide these in the cellar for another decade."

Vinous
97 p "This remarkable wine would be at the top of my Chateauneuf to-buy list this vintage if I had the resources to swim in such waters."

"A drop dead, room filling bouquet evokes black raspberry liqueur, incense, anise and lavender, with smoke and herb overtones. Sappy and penetrating, offering deeply pitched but lively dark berry and cherry flavors and an exotic touch of candied flowers. Fine grained tannins come up with air and give grip to an endless, fruit- and mineral-dominated finish. This remarkable wine would be at the top of my Chateauneuf to buy list this vintage if I had the resources to swim in such waters."

Decanter
96 p "This is a two-decade wine."

"A well-built Beaucastel offering with cassis, herb and spice aromas. The palate has a very tight structure with a sturdy backbone of tannins and a framework of acidity cradling dense, concentrated fruit. This is a two-decade wine."

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Chateau Beaucastels prestigevin från toppårgången 2010. Första gången familjen Perrin bestämde sig för att skapa detta vin var 1989 då årgången varit särskilt god. Vinet är en hyllning till familjens förre överhuvud, Jaqcues Perrin, som gick bort 1978. Vinet görs därför bara de bästa årgångarna. Druvblandningen för år 2010 består av 60 % mourvèdre, 20 % grenache, 10 % counoise och 10 % syrah. Tillgången är minimal - endast 400-500 lådor produceras varje år. Familjen Perrins Grand Vin är verkligen just ett stort vin med många år framför sig.  

Producenten

Domaines Perrin är i dag en stor apparat, framförallt dedikerad till viner från södra Rhône. Familjens mest kända egendom är utan tvivel Château de Beaucastel i Châteauneuf-du-Pape. Bröderna Jean-Pierre och Francois Perrin närmar sig gradvis pension, deras söner tar mer och mer plats på främre parkett i driften av denna enastående egendom.

Man har en fantastisk portfölj av viner, från prisvärda bruksviner till toppviner i världsklass. Trots att detta är en traditionell firma så är Perrins anmärkningsvärt flexibla om de känner att kvalitet kan förbättras. Domaines Perrin innefattar idag också en stor egendom i Vinsobres, i Côtes de Ventoux samt Tablas Creek i Kalifornien. 

Château Beauacastel är en av få egendomar som odlar alla de 13 tillåtna druvsorterna i Châteauneuf-du-Pape. Deras vingårdar ligger på den för området klassiska jordmånen som består av runda solreflekterande stenar (galets roulés) på ytan ovanför sand, lera och kalksten. Redan på 1950-talet började man köra helt ekologiskt i vingårdarna. 

Det röda vinerna är både koncentrerade och finessrika delvis tack vare den stora andelen mourvedre - ca 30% - i den slutliga blandningen (i den vanliga Châteauneuf-du-Papen). Dess strama garvsyra är ryggrad och motstånd mot oxidation som hjälper Beaucastel att åldras graciöst.

Grenache (30%) bidrar en värmande känsla av mogen frukt och en sammetslen känsla i munnen. Syrah till 10%, och muscardin och vaccarese med cirka 5% vardera, lägger till färg och kryddig doft och ökar samtidigt lagringspotentialen. 5% cinsault tillsätts för mjukhet och sin speciella doft. Resten består av små mängder av de sju andra tillåtna sorterna. De tillägger en extra del av graciös komplexitet som gör Château de Beaucastel till ett sådan extraordinärt vin.

De flesta av druvsorterna fermenteras separat tills den malolaktiska jäsningen är klar. Därefter blandas de efter omfattande provningar. Det unga vinet mognar i stora ekfat på 40 hektoliter i ca 12 månader. Klarning utförs med äggvitor och därefter buteljeras vinet och lämnas för lagring i ett år i Beaucastels källare innan det saluförs.

Exceptionella år gör man också vinet Hommage à Jacques Perrin som är en cuvée på druvor från mycket gamla stockar. Den domineras av mourvèdre. 

http://www.beaucastel.com/

Karta