Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Saint Cosme Châteauneuf-du-Pape 2013

Vad tyckte du?

Saint Cosme Châteauneuf-du-Pape 2013

Ekologisk

Frankrike, Châteauneuf-du-Pape, 750 ml, 14%

Mognad i 23 månader i fat som tidigare använts för två till fyra viner. 2013, en atypisk årgång som gav en underbar, gammaldags stil "Châteauneuf" som skulle vara mycket svår att beskriva som atypisk. Denna 2013 som var så tät, tannisk och kompakt till att börja med, har blommat ut och avslöjat en ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2013

Druvor

Mourvèdre, Clairette, Grenache, Syrah, Cinsault

Smaknotering

Friska, fräscha, intensiva och koncentrerade dofter och smaker av mullbär, björnbär, vildhallon, svarta vinbär, stjärnanis och färska örter.

Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
2 timmar

Så tycker experterna

WineSpectator
93 p "A rock-solid old-school style."

Solid, with a grippy edge running throughout, as the core of macerated black currant, fig and plum fruit pumps along. The finish picks up singed chestnut and alder notes and a dash of dark earth, providing a good contrast to the fruit. A rock-solid old-school style.

Vinous
92-93 p "Concentrated but graceful wine"

Deep ruby. An expressive bouquet evokes red fruit liqueur, incense and spicecake and a smoky mineral element adds energy. Silky, concentrated and energetic, offering intense, spice-laced raspberry and cola flavors firmed by a spine of juicy acidity. Concentrated but graceful wine that finishes very long, spicy and gently tannic.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5251

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Mognad i 23 månader i fat som tidigare använts för två till fyra viner.

2013, en atypisk årgång som gav en underbar, gammaldags stil "Châteauneuf" som skulle vara mycket svår

att beskriva som atypisk. Denna 2013 som var så tät, tannisk och kompakt till att börja med, har blommat ut och avslöjat en stor lagringpotential.

Eftersom årgången var extremt senmognad har den genererat väldigt balanserade viner med ganska lågt alkoholinnehåll och en friskhet.

Grenache som behöver tid att mogna och har svårt att klara av år som är för heta kom detta år helt till sin rätta.

Saint Cosme, Châteauneuf-du-Pape 2013 visar en äkta Châteauneuf-näsa markerad av La Crau jordar. Smaken är strukturerad men fräsch vilket tenderar att påminna lite om en Barolo.

Efter den mer klassiska 2012 kommer du att upptäcka en något unik Châteauneuf i en stil som vi inte kommer att se igen en stund.

Producenten

Saint Cosme är en av de ledande kvalitetsproducenterna i södra Rhône, med bas i den lilla byn Gigondas. Anorna för familjen Barroul går ända tillbaka till 1570 och nuvarande ägare tillika vinmakare Louis Barruol är fjortonde generationen Barroul på egendomen. Egendomen är med andra ord en av de äldsta i Gigondas och klassas även som en av Gigondas absolut bästa producenter. Egendomen är egentligen daterad 1416 men familjen Barruol tog som sagt över ca 150 år senare. Förutom att producera viner från egna vingårdar i och kring Gigondas, är man även så kallad negociant. Därigenom har man tillgång till några av de bästa vinerna i hela Rhônedalen. Dessa viner är producerade tillsammans med odlarna, i samråd med Saint Cosme. Saint Cosme är den enda producenten i Gigondas som fått 100 poäng av vingurun Robert Parker med sin Gigondas ”Hominis Fides” av årgång 2007. Efter den utmärkelsen har efterfrågan på vinerna ökat men produktionsvolymen ligger fast. Vinerna är klassiska med extremt låga skördeuttag. I princip alla vinerna är ofiltrerade. Vinerna från egendomens egna odlingar är biodynamiska.

Producenten uppger att deras viner tillverkas utan animaliska produkter och därmed är passande för dig som är vegan.


http://www.saintcosme.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du