Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Closerie de Vaudieu Châteauneuf-du-Pape Rouge 2016

Closerie de Vaudieu Châteauneuf-du-Pape Rouge 2016

Frankrike, Châteauneuf-du-Pape, 750 ml, 14,5%

Äntligen kommer storslagna årgång 2016 från Châteauneuf-du-Pape till butiken. Årgången är redan klassisk och anses vara en av de stora i Rhône eller som WineSpectator skriver "This truly rare vintage is a new benchmark". Det här vinet är gjort på 80 % grenache, 15 % syrah, 5 % mourvèdre från rankor ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2016

Druvor

Mourvèdre, Grenache, Syrah

Smaknotering

Stor, utvecklad doft av röda bär, torkade örter och kryddor och mineral. Smaken är generöst fyllig och härligt varmfruktig med inlindade tanniner och långt, kryddigt avslut. 

Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
1 timme

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Äntligen kommer storslagna årgång 2016 från Châteauneuf-du-Pape till butiken. Årgången är redan klassisk och anses vara en av de stora i Rhône eller som WineSpectator skriver "This truly rare vintage is a new benchmark". Det här vinet är gjort på 80 % grenache, 15 % syrah, 5 % mourvèdre från rankor med en medelålder på ungefär 60 år. Vinet lagras i 10 månader på 228 liters ekfat innan det släpps på marknaden. 2016 räknas till en av de riktigt stora nyare årgångarna från Rhône. Vinet passar utmärkt till kötträtter, vilt och grytor.

Producenten

Château Vaudieu  är en av de äldsta vingårdarna i Châteauneuf du Pape och familjen Bréchet har producerat vin i Rhonedalen i fem generationer. Redan år 1900 vann man sin första guldmedalj i Paris för sin goda kvalitet. De var tidigt ute med att producera kvalitetsvin istället för att koncentrera sig på sina olivodlingar som var vanligt på i början av 1900-talet. Familjen köpte Château Vaudieu i Châteauneuf-du-Pape 1955, Domaine des Bosquets i Gigondas 1963, Château Coulerette i Côtes de Provence 1969 samt flere egendomar i Lirac och Côtes-du-Rhône. Château Vaudieu är ett riktigt slott uppfört 1767 och ligger i hjärtat av Châteauneuf-du-Pape-appellationen granne med självaste Château Rayas, och här förfogar man över 70 hektar.

http://www.famillebrechet.fr/