Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Chateau de Beaucastel Châteauneuf-du-Pape Blanc 2014

Chateau de BeaucastelChâteauneuf-du-Pape Blanc 2014

Ekologisk

Frankrike, Châteauneuf-du-Pape, 750 ml, 14%

Endast 7 hektar av Château de Beaucastel vingård är planterad med gröna druvsorter, fördelad på 5 sorter. Fokus är på Roussanne som står för 80% av druvmaterialet. Druvorna skördades för hand i små korgar och druvsorterna vinifierades separat, 30% jäser och lagras på nya små franska ekfat och 70% på···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Smaknotering

Intensiv doft av smörkola, brioche och vita blommor. Smaken är fyllig med finstämd ekfatskaraktär, aprikos, persikor och vita blommor. Lång elegant och smakrik eftersmak. Producenten uppger att detta vin tillverkas utan animaliska produkter och därmed är passande för dig som är vegan.

Drickes
2019-2024
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC

Så tycker experterna

WineSpectator
94p 94 p "The long, lush finish has fruit for days."

A gorgeously rendered hedonists´ delight, with creamed melon, peach, apricot and quince flavors that glide along, supported by subtle ginger, hazelnut and piecrust notes. The long, lush finish has fruit for days.

Vinous
93p 93 p "Juicy, seamless and taut on the palate"

Limpid yellow. Lively aromas of green apple, white peach and anise are complicated by hints of smoky minerals and pungent flowers that build with air. Juicy, seamless and taut on the palate, offering fresh pear, nectarine and lemon zest flavors that deepen on the back half. The mineral and anise notes repeat on a penetrating finish that lingers with outstanding tenacity.

WineAdvocate
91p 91 p "Elegant, pretty style."

"A good, maybe not great vintage for the 2014 Châteauneuf du Pape Blanc, it is still outstanding and offers loads of orchard fruits, brioche, crushed rock and buttered citrus in a medium to full-bodied, elegant, pretty style. I would give bottles a year in the cellar and drink them over the following decade, but a recent retrospective has convinced me you can age these for just about as long as you would like."

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Domaines Perrin är i dag en stor apparat, framförallt dedikerad till viner från södra Rhône. Familjens mest kända egendom är utan tvivel Château de Beaucastel i Châteauneuf-du-Pape. Bröderna Jean-Pierre och Francois Perrin närmar sig gradvis pension, deras söner tar mer och mer plats på främre parkett i driften av denna enastående egendom.

Man har en fantastisk portfölj av viner, från prisvärda bruksviner till toppviner i världsklass. Trots att detta är en traditionell firma så är Perrins anmärkningsvärt flexibla om de känner att kvalitet kan förbättras. Domaines Perrin innefattar idag också en stor egendom i Vinsobres, i Côtes de Ventoux samt Tablas Creek i Kalifornien. 

Château Beauacastel är en av få egendomar som odlar alla de 13 tillåtna druvsorterna i Châteauneuf-du-Pape. Deras vingårdar ligger på den för området klassiska jordmånen som består av runda solreflekterande stenar (galets roulés) på ytan ovanför sand, lera och kalksten. Redan på 1950-talet började man köra helt ekologiskt i vingårdarna. 

Det röda vinerna är både koncentrerade och finessrika delvis tack vare den stora andelen mourvedre - ca 30% - i den slutliga blandningen (i den vanliga Châteauneuf-du-Papen). Dess strama garvsyra är ryggrad och motstånd mot oxidation som hjälper Beaucastel att åldras graciöst.

Grenache (30%) bidrar en värmande känsla av mogen frukt och en sammetslen känsla i munnen. Syrah till 10%, och muscardin och vaccarese med cirka 5% vardera, lägger till färg och kryddig doft och ökar samtidigt lagringspotentialen. 5% cinsault tillsätts för mjukhet och sin speciella doft. Resten består av små mängder av de sju andra tillåtna sorterna. De tillägger en extra del av graciös komplexitet som gör Château de Beaucastel till ett sådan extraordinärt vin.

De flesta av druvsorterna fermenteras separat tills den malolaktiska jäsningen är klar. Därefter blandas de efter omfattande provningar. Det unga vinet mognar i stora ekfat på 40 hektoliter i ca 12 månader. Klarning utförs med äggvitor och därefter buteljeras vinet och lämnas för lagring i ett år i Beaucastels källare innan det saluförs.

Exceptionella år gör man också vinet Hommage à Jacques Perrin som är en cuvée på druvor från mycket gamla stockar. Den domineras av mourvèdre. 

Producenten uppger att deras viner tillverkas utan animaliska produkter och därmed är passande för dig som är vegan.



http://www.beaucastel.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du