Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine des Amouriers Vacqueyras Signature 2009

Domaine des Amouriers Vacqueyras Signature 2009

Frankrike, Château Grillet, 750 ml

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Årgång

2009

Druvor

Mourvèdre, Cinsaut, Grenache, Syrah

Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

Tanzer International WineCellar
90 point

Kundbetyg

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

2009, Vacqueyras Signature Domaine des Amouriers, Côte du Rhône Amouriers - toppen af Vacqueyras
De første vinmarker på vingården blev planet helt tilbage i 1928. Den moderne æra indledes med Jocelyn Chudzikiewicz i 1979, der var en kvalitetspioner i Vacqueyras, men døde desværre alt for tidligt i 1997 i et færdselsuheld. Familien Chudzikiewicz giftede sig oprindeligt ind i ejerskabet, som i dag viderføres af Joscelyns børn og winemaker Patrick Gras og familie.

Nabo til Châteauneuf-du-Pape og Gigondas
Hans winemaker Patrick Gras fortsætter i dag arbejdet i samme ånd og er blevet lidt af en personlighed i området. Der satses hårdt på topkvalitet med streng drueselektering, separate vinifikationer af druetyper og parceller. Domaine des Amouriers er i dag anerkendt som den førende producent af Vacqueyras (naboappellationen til Chateauneuf- du-Pape og Gigondas).

"One of the superstar estates of Vacqueyras"
Robert Parker kalder ejendommen for "One of the superstar estates of Vacqueyras" og "Domaines des Amouriers, owned by the Chudzikiewicz family, has been one of the most reliable and consistent producers of top-flight Vacqueyras for many years." Det har I øvrigt ikke skortet på roser til dette lille elitedomaine med meget begrænset produktion. Man laver i øvrigt også en fremragende Côtes-du-Rhône.

Vacqueyras Signature
Signature er Domaine des Amouriers "almindelige" Vacqueyras, men der er bestemt ikke noget almindeligt ved kvaliteten. Vinen byder på indtagende aromaer af mørk bærfrugt nuancer af blomme, sveske, trøffel, mokka og et strejf af sort peber. Smagen er fast og velstruktureret og der er perfekt balance mellem frugt og tannin. En veritabel magtdemonstration fra Vacqueyras' topproducent. · 90 pts - Stephen Tanzer januar 2012: "Deep ruby. Exotically perfumed bouquet evokes black raspberry and cherry compote, with suggestions of apricot pit and licorice. Sappy and broad on the palate, offering juicy dark fruit flavors lifted by a touch of peppery spice. Really shows its syrah side today. Closes with good cling and resonating dark berry and pit fruit qualities." · 91 pts af Robert Parker d. 02.11.11: "This delicious wine possesses a dense purple color along with amazing untuosity and thickness, layers of fruit and plenty of garrigue, licorice, barbecue smoke, lavender, cassis and kirsch characteristics. The silkiness and front end-loaded appeal of this vintage should continue to provide sumptuous drinking for another 5-6 years." · Robert Parker: "Domaines des Amouriers, owned by the Chudzikiewicz family, has been one of the most reliable and consistent producers of top-flight Vacqueyras for many years." · Rating: Robert Parker kalder ejendommen for "One of the superstar estates of Vacqueyras" · Druesorter: 60% Grenache, 30% Syrah, 6% Cinsault og 4% Mourvedre · Vinstokkenes gennemsnitsalder: 40 år · Årlig produktion: 1500 ks · Fadlagring: 9 mdr · Drikkeklar: Ved frigivelsen og ca 8 år frem fra høståret · Anbefales til: rødt oksekød, dyre vildt, lammekølle, modne oste.

Producenten

Domaine des Amouriers ligger i Vacqueyras i södra Rhône-dalen och drivs av Patrick Gras och Igor Chudzikiewicz. Egendomen omfattar 25 hektar vinodling, varav 10 hektar är inom appellationen Vacqueyras, 1 hektar Côtes du Rhône och resten är IGP (före detta Vin de Pays). Alla vinerna görs dock med mycket hög ambition och avkastningen är låg.

Vingårdarna är relativt utspridda, vilket tillför olika uttryck och komplexitet till vinerna. Duon vill låta vinrankorna tala för sig själva, varför arbetet i vineriet begränsas till så lite som möjligt. Det är istället i vingårdarna som tiden läggs, där man arbetar ekologiskt. 

http://www.amouriers.com

Karta