Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Nicolas Perrin Syrah Viognier 2012

Nicolas Perrin Syrah Viognier 2012

Frankrike, Château Grillet, 750 ml, 14%

  Maison Nicolas Perrin är ett nytt projekt i Rhône-dalen. Men bakom företaget som bäst kan beskrivas som en micro-négociant , gömmer sig Marc Perrin från Châteauneuf-du-Pape (anrika Château Beaucastel) och Nicolas Jaboulet från Hermitage-specialisterna Paul Jaboulet Ainé (La Chapelle) alltså några ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Årgång

2012

Smaknotering

Resultatet är intensivt aromatiskt, med kanderad viol, svartpeppar, rökiga charkuterier och syrliga björnbär. Det har samma laddade elegans och silkeslena struktur som man finner i Côte-Rôtie (några skulle kalla det feminint). Det är snyggt, seriöst och enormt bra till priset.

Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

Maison Nicolas Perrin är ett nytt projekt i Rhône-dalen. Men bakom företaget som bäst kan beskrivas som en micro-négociant , gömmer sig Marc Perrin från Châteauneuf-du-Pape (anrika Château Beaucastel) och Nicolas Jaboulet från Hermitage-specialisterna Paul Jaboulet Ainé (La Chapelle) alltså några av dalens absoluta toppnamn. De slår sig samman med bönder vars produktion är för liten för att buteljera själva, konsulterar i vinmakningen och står för blandningen.

Arvid Rosengren
Världens bäste sommelier 2016

Kundbetyg

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin


Vinet

 

Maison Nicolas Perrin är ett nytt projekt i Rhône-dalen. Men bakom företaget som bäst kan beskrivas som en micro-négociant , gömmer sig Marc Perrin från Châteauneuf-du-Pape (anrika Château Beaucastel) och Nicolas Jaboulet från Hermitage-specialisterna Paul Jaboulet Ainé (La Chapelle) alltså några av dalens absoluta toppnamn. De slår sig samman med bönder vars produktion är för liten för att buteljera själva, konsulterar i vinmakningen och står för blandningen.

Intressant är det att man i detta vin flörtar med den klassiska blandningen i Côte-Rotie, en terroir som man inte kan förknippa med någon av de bakomliggande familjerna. Här förstärks ofta Syrah med en smula av den vita, aromatiska druvan Viognier. Förstärker säger jag, och inte späder ut, för faktum är att det faktiskt stabiliserar vinets mörka färg och skärper Syrah-druvans florala sida.