Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Yves Cuilleron Syrah Signe 2010

Vad tyckte du?

Yves Cuilleron Syrah Signe 2010

Frankrike, Château Grillet, 750 ml, 13%

Vinstockar planterade i Chavanay, utanför AOC. "Signé" är inte en appellation, men en ordlek på orden Syrah och Viognier. Vingårdarna är planterade med hög densitet (8,000-10,000 vinstockar per hektar). Inga bekämpningsmedel eller pesticider, få behandlingar (beroende på väder) liten mängd av orga ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2010

Smaknotering

Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5251

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

maten och vinet

tack vare den mjuka strävheten och fint sötsyrliga frukten är detta vin en utmärkt druvsort till det klassiskt svenska viltköket där gräddsåser, svamp, rotfrukter, rårörda lingon och geléer trängs om vartannat på tallriken. det här vinet tål att lagras i 4-5 år till och vinner på att serveras i ett glas med stor kupa. yves cuilleron själv rekommenderar syrah signé till grillad tonfisk (den lilla skvätten viognier i vinet skänker lite tropiska toner som gör just den kombinationen underbar).


Vinet

Vinet

Vinstockar planterade i Chavanay, utanför AOC. "Signé" är inte en appellation, men en ordlek på orden Syrah och Viognier. Vingårdarna är planterade med hög densitet (8,000-10,000 vinstockar per hektar). Inga bekämpningsmedel eller pesticider, få behandlingar (beroende på väder) liten mängd av organiskt gödningsmedel, med för att få jord och vinstockar i balans.  Vinframställning: druvorna är handplockade, sedan sorteras, avstjälkas de  och krossas. Alkoholjästningen sker med inhemska jäst i öppna kar och macererar i ca 2 veckor. Lagras i 8 månader på fat.

DRUVOR 85 Syrah, 15 Viognier.

TASTINGNOTE Tät lila färg, toner av lagerblad, björnbär, anis och rostat bröd, hög syra, ungsdomliga tanniner, men trevligt firskhet och en köttig, jordnära känsla i munnen.


Producenten

När man talar om produktion av vita Rhône-viner, så måste man nämna en av norra regionens verkliga super stars, Yves Cuilleron. 1986 tog den unge Yves Cuilleron över sin farbror Antoines egendom. Cuillerons viner skiljer sig från mängden med exceptionellt aromspektra, underbara renhet, balans och intensitet utan att ta över för mycket. Cuillerons viner genomgår en kontinuerlig battonage och han tror stenhårt på att hans viner vinner på en fullständig malolaktisk jäsning. Efter 6-7 månaders lagring klaras vinerna och filtreras mycket lätt. Håll utkik efter hans Condrieu Chaillets Vielles Vignes från 50-åriga stockar!

Karta