Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Pithon Paille Chinon Vieilles Vignes 2011

Domaine Pithon PailleChinon Vieilles Vignes 2011

Frankrike, Chinon, 750 ml, 13%

Druvorna köps av en annan odlare. De växer på en enda sluttning med 80-åriga vinstockar. Musten får jäsa i ståltank och genomgår sedan malolaktisk jäsning i stora ekfat. DRUVOR 100% cabernet franc (breton). Vinet kan drickas nu men vinner på en tids ytterligare lagring. APPELLATION  AOC Chinon omf ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2011

Smaknotering

Doften är stor och fruktig med inslag av gräs, örter och grön paprika. Smaken är medelfyllig med rik frukt och stram, lång eftersmak.

Drickes
2019-2019
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

Typisk Cabernet Franc-doft, örtigt, saftigt och helt unikt i vinvärlden. För oss som älskar CabFranc och dess ”tough love”-charm!

Arvid Rosengren
Världens bäste sommelier 2016

När man tittar på vinet så inser man att det kommer smaka väldigt mycket och väldigt gott. Det är en djup och kärna och på doften infinner sig en urtypisk örtighet, gräsighet, grön paprika och lite bönor samt mycket örter som timjan och det doftar verkligen mycket! Smaken är skarp och komplex, det smakar mycket, bra syra, bra struktur i vinet. Det är bara naturligt gott att sitta och dricka. På tallriken vill jag gärna ta ankbröst och rosasteka det lite, riva ned lite tempererad getost i en sallad med lite brytbönor och bondbönor, vända upp det här med lite rostade hasselnötter och servera med en god vinägrett!

KentJohansson
Gastrovin

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

 

Vinet passar bra till smakrika rätter av ljust kött, lamm och fågel eller till rätter av nötkött.  För inspiration klicka på recepten nedan.

Vinet

Druvorna köps av en annan odlare. De växer på en enda sluttning med 80-åriga vinstockar. Musten får jäsa i ståltank och genomgår sedan malolaktisk jäsning i stora ekfat. DRUVOR 100% cabernet franc (breton). Vinet kan drickas nu men vinner på en tids ytterligare lagring. APPELLATION  AOC Chinon omfattar totalt 2 069 hektar. Här växer cabernet franc, som lokalt kallas breton, på fina sydsluttningar. Grus- och sandjordarna ger lättare viner medan sluttningar med tuff, det vill säga kalklerjordar, ger långlivade eleganta viner som tål åratal av lagring.

Producenten

Jo Pithon startade ett samarbete med sin styvson Jo Paille. Man driver en traditionell Loire-domaine, som började med några hektar vinodlingar som ägdes ägs av Jo Senior, och en ett négociantföretag för att lägga till andra viner från Anjou och även Touraine till den nya Pithon-Paille-portföljen. Från början saknade man inte bara vingårdar, men också utrustning, källare och anläggningar. De byggde ett vineri i ett uthus på Chåteau La Fresnaye, som tillhör Philippe Baudin, sedan länge medarbetare till Pithon. 
http://www.pithon-paille.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du