Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Michel Niellon Chassagne-Montrachet Rouge 1. Cru - Maltroie 2017

Vad tyckte du?

Domaine Michel Niellon Chassagne-Montrachet Rouge 1. Cru - Maltroie 2017

Frankrike, Chassagne-Montrachet, 750 ml, 13%

Premiär i butiken för några av vinerna från Michel Niellon. I detta tillfälle en premier cru vingård som heter Maltroie och som ligger i utkanten av Chassagne-Montrachet. Vinerna från Maltroie är bra exempel på hur fint bourgogne kan lagra och Niellons version är inget undantag. Vinerna är hårt al ···

Styckvis

895:-

/flaska
Låda (12 st)

895:-

/flaska, totalt 10 740:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Lamm
  • Fläsk
  • Vilt
  • Anka
  • Skogsfågel
Årgång

2017

Druvor

Pinot Noir

Smaknotering

Vinet har en mycket elegant bouquet, intensiv och karaktäristisk med toner av röd frukt, körsbär, svarta vinbär och en finstämd mineralitet. Smaken är koncentrerad men ändå elegant och nyanserad. Fuktiga inslag av plommon och körsbär balanserar något rustika tanninerna i en lång kryddig avslutning. Vinet är byggt för att lagras väl men kan drickas nu med lite tid i karaffel.

Drickes
2019-2021
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producent

Vinet

Premiär i butiken för några av vinerna från Michel Niellon. I detta tillfälle en premier cru vingård som heter Maltroie och som ligger i utkanten av Chassagne-Montrachet. Vinerna från Maltroie är bra exempel på hur fint bourgogne kan lagra och Niellons version är inget undantag. Vinerna är hårt allokerade grund av storleken på domänen och Niellons stora popularitet i USA. Men vi har lyckats säkra oss några flaskor av dessa rariteter från den fina årgången 2017.

Producenten

Michel Niellon driver två extremt små källare i Chassagne och producerar helt enkelt sublima viner. Egendomen består av endast 6 tunnland vinstockar, som inkluderar små delar av Chevalier och Bâtard-Montrachet. Gamla vinstockar och låga avkastningar i kombination med Niellons känsla för vinproduktion ger dessa viner en fantastisk intensitet vinframställningsförmåga.

www.michelpicard.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du