Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Brice Verzenay Grand Cru

Vad tyckte du?

Brice Verzenay Grand Cru

Frankrike, Champagne, 750 ml, 12%

Druvorna kommer från Verzenay som är det nordligaste området i Reims bergskedja. I branterna, där druvorna växer, har naturen själv skapat ett nästan perfekt skydd mot den nordliga vinden men också fördelen att ge druvorna mängder med sol.  DRUVOR 75% pinot noir och 25% chardonnay. Vinet kan drickas ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Druvor

Pinot Noir, Chardonnay

Smaknotering

Doften är rik och fruktig med inslag av mineral och äpple. Smaken är torr med frisk syra och lång eftersmak med toner av mineral.

Drickes
2012-2020
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

Dina Viner

Doften är rik med solmogen frukt, gula stenfrukter, blommor och mineraler. Smaken är ung, fräsch och fruktig med solmogen frukt, bra balans, bra syra och inslag av persikor, Golden Delicious-äpplen, gula plommon, blommor, vit choklad, lyktfrukter och mineraler. Ett runt, rikt och bussigt vin med rik, solmogen frukt, gula, söta bär och lång, aromatisk eftersmak. Drick 10-15.

The Richard Juhlin Champagne Club

Det är en smakfråga om man väljer den runda och generösa Aÿ eller den stramare terroirdrivna Verzenay. 81(86)poäng

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet passar bra som aperitif, till sallader, till kyckling eller till rätter av fisk och skaldjur. För inspiration klicka på recepten nedan.

Vinet

Druvorna kommer från Verzenay som är det nordligaste området i Reims bergskedja. I branterna, där druvorna växer, har naturen själv skapat ett nästan perfekt skydd mot den nordliga vinden men också fördelen att ge druvorna mängder med sol.  DRUVOR 75% pinot noir och 25% chardonnay. Vinet kan drickas redan nu, men vinner något på en tids ytterligare lagring.

Producenten

Champagne Brice grundades 1994, men familjen har funnits i branschen sedan 1800- talet. Brice ligger i Grand Cru-byn Bouzy och har vingårdar i totalt fyra Grand Cru-byar; Aÿ, Verzenay, Cramant och Bouzy. Brice tillverkar åtta olika cuvéer, totalt cirka 200 000 flaskor om året, alla med fokus på terroir. Vinerna är rika, kraftfulla och spännande. De genomgår ingen malolaktisk jäsning, vilket ger dem extra kraft och mer fokuserad syra. Rating fyra och en halv stjärnor.
http://www.champagne-brice.com/