Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Theophile Roederer Theophile Roederer

Theophile Roederer Theophile Roederer

Frankrike, Champagne, 750 ml, 12%

  théophile roederer champagnehus (grundat 1864) var ursprungligen en oberoende vingård i reims, som ägdes av en gren av familjen roederer. företaget hade sin egen källare och vingårdar i området och bidrog till ett par mycket tilltalande reklamaffischer, som nu är klassiker i jugendstil. hus cha ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

TASTING NOTE även om det är färska och fina toner, som framhävs i théophile, har det också en bra krämig och fet karaktär, med nyanser av lindblom, hagtornblommor och persika. vinet har en klassisk karaktär av nybakat bröd, vilket gör det mycket lämpat som matvin. en bra struktur och täthet gör den lämplig för fågel, fisk och skaldjur.

Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

maten och vinet

i frankrike dricker man oftast sin champagne till dessert men i övriga världen som aperitif. visserligen är champagne den perfekta aperitifen med sina aptitretande syror och snabbverkande, uppiggande effekt, men med rätt matackompanjemang kan man få ut ännu mer av sin dryckesupplevelse. fransmännen är ju som bekant världsmästare i matlagning och deras storhet beror på en kombination av tradition, kunnande samt tillgång på bra råvaror. varje provins har lokala rätter som har uppnått världsrykte, men champagne är med franska mått mätt ingen stor kulinarisk provins. på de bästa restaurangerna äter man mestadels rätter från övriga frankrike. det lokala köket är trots allt rikt och varierat. de närliggande floderna är rika på sötvattenfisk, och eftersom ardenneskogarna norr om reims fortfarande tillhör europas vilt- och fågelrikaste områden, ingår hjortar, rådjur och hönsfåglar i många av de lokala rätterna. lamm- och fläskrätter är också vanligare än rätter gjorda på nötkött. champagne är med sin friska syra och härliga bubblighet en perfekt start på en middag. om du orkar anstränga dig lite grann kan vi rekommendera en riktigt rolig och god förrätt där den gamla hamburgaren har fått sig en ny look. klicka på länken nedan för recept:

Vinet

 

producenten

théophile roederer champagnehus (grundat 1864) var ursprungligen en oberoende vingård i reims, som ägdes av en gren av familjen roederer. företaget hade sin egen källare och vingårdar i området och bidrog till ett par mycket tilltalande reklamaffischer, som nu är klassiker i jugendstil. hus champagne theophile ("theo" bland innersta kretsen) fick en stora framgångar i 1930-talets montparnasse i paris, där det var vinet ett måste för konstnärer och andra nattugglor på områdets många caféer och kabaréer. i hemstaden reims, blev företaget senare mycket kända för att ha dolt många förföljda i sina källare under den tyska ockupationen.

efter kriget köptes företaget av andra grenar inom familjen, champagne louis roederer. théophile  tillverkas fortfarande i samma stil som ursprungligen gjorde denna champagne berömd. det är inte ett "andra märke", snarare en självständig linje, som idag består av en upplaga brut och en brut rosé.

vinet

théophile brut är gjord från 1 / 3 pinot noir, 1 / 3 chardonnay och 1 / 3 pinotmeunier. pinot noir och chardonnay från louis roederers yngre vinstockar (8-10år), medan en del pinot meunier druvorna köps från vanliga leverantörer i vallée de la marne och väster om montagne de reims. blandningen består av fyra olika årgångar och efter en partiell malolaktisk jäsning, låter man vinet jäsa i flaskan i minst två år. efter degorgering låter man vinet att ligga ytterligare 6 månader i källaren..

även om det är färska och fina toner, som framhävs i théophile, har det också en bra krämig och fet karaktär, med nyanser av lindblom, hagtornblommor och persika. vinet har en klassisk karaktär av nybakat bröd, vilket gör det mycket lämpat som matvin. en bra struktur och täthet gör den lämplig för fågel, fisk och skaldjur.

 

Producenten

Huset grundades 22 mars 1864 av Léon Bousigues och Théophile Roederer i Reims. Huset köptes upp av storebror Louis Roederer redan 1907. Man har inga egna vingårdar utan köper in allt från olika kooperativ i området. Vinerna görs och lagras separerade från Louis Roederer men vinmakarteamet är det samma, så bli inte förvånade om ni hittar vissa likheter med den kände giganten på Boulevard Lundy.