Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Bollinger Special Cuvée Brut (halvflaska)

Vad tyckte du?

Bollinger Special Cuvée Brut (halvflaska)

Frankrike, Champagne, 375 ml, 12%

Bollingers Special Cuvee är en riktig favorit bland standardcuveer även hos oss. Majoriteten av druvorna kommer från Grand- och Premier Cruvingårdar. Vinet är en blend på 60 procent pinot noir, 25 procent chardonnay och 15 procent pinot meunier. Bollinger använder en hög andel äldre reservviner som ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Druvor

Pinot Noir, Chardonnay, Pinot Meunier

Smaknotering

Vinet har en inbjudande, elegant och komplex doft av röda äpplen, rostat bröd, kakao, mineral, citrus och kaffebönor. Smaken är torr, mycket frisk och djup med generös frukt och en lång eftersmak fylld av äpplen, nötter och rostat bröd. En riktig klassiker bland standardchampagner!

Drickes
2019-2021
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
375 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Sockerhalt
7 g/l

Så tycker experterna

James Suckling
93 p "Truly a modern classic!"

"Impressive concentration, freshness and purity here. It´s all gently enriched with some savory, autolysis-driven characters. Truly a modern classic! Showing attractive spiced-apple, lemon and pink rose-like florals on the palate, this flows nicely into white-cherry territory with grilled hazelnuts and a core of sorbet-like fleshy peaches and lemons. Great balance. Drink now. "

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

 

Vinet

Bollingers Special Cuvee är en riktig favorit bland standardcuveer även hos oss. Majoriteten av druvorna kommer från Grand- och Premier Cruvingårdar. Vinet är en blend på 60 procent pinot noir, 25 procent chardonnay och 15 procent pinot meunier. Bollinger använder en hög andel äldre reservviner som vinifierats på ekfat, sedan mognadslagras på magnumbuteljer och till sist blandas med basvinet till önskat resultat.

Producenten

Bollinger rankas utan tvekan som ett av de förnämsta vinhusen i Champagne, och det är inte konstigt att en viss James Bond njutit av denna exklusiva dryck i sina senaste filmer. Bollinger har en lång historia och huset grundades 1829. Den färgstarkaste personen i historien är utan tvekan Lily Bollinger. Från sin cykel höll hon ett vakande öga över varenda vinklase när hon gled fram genom det böljande landskapet kring byn Aÿ där vinhuset ligger. I denna Grand Cru-by dominerar pinot noirdruvan, vilken alltid utgör en tredjedel i blandningen till Grande Année. Resterande del utgörs av chardonnay. Bollinger tillhör den mer kraftfulla och smakrika typen av Champagne och förutom den höga andelen av blå druvor så beror smakrikedomen på att man jäser saften på mindre ekfat.

Lily Bollinger myntade även ett berömt citat om sitt vin: "Jag dricker Bollingers champagne när jag är lycklig. Jag dricker den också när jag inte är så glad. Ibland dricker jag den när jag är ensam.När jag har sällskap betraktar jag den som helt nödvändig. Jag smuttar gärna på den när jag inte är hungrig och jag dricker den till mat. I övrigt dricker jag den aldrig utom när jag är törstig."

http://www.champagne-bollinger.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du