Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Bollinger Rosé Brut

Vad tyckte du?

Bollinger Rosé Brut

Frankrike, Champagne, 750 ml, 12%

Det senaste tillskottet i Bollinger-familjen är Bollinger Rosé. Vinet lanserades 2008 och blev en omedelbar succé. I grunden är vinet en Special Cuvée med 5-6  % rödvin, närmare bestämt pinot noir från ett av de bättre vingårdslägena i Verzenay. Druvorna kommer till stor del från egna gårdar och m ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Druvor

Pinot Noir, Chardonnay, Pinot Meunier

Smaknotering

Fyllig roséchampagne, läcker syra och lång, aromatisk eftersmak. Stor utvecklad doft. Smaken är full av solmogna röda äpplen, jordgubbar, hallon och persika. Här finns en perfekt balanserad syra som gifter sig väl med den fylliga och sötmogna frukten. Mycket lång och komplex eftersmak.

Drickes
2019-2024
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Sockerhalt
7 g/l

Så tycker experterna

Dina Viner
93 (+) p "En torr, frisk champagne med ung, syrlig frukt, bra balans, bra syra."

"En torr, frisk champagne med ung, syrlig frukt, bra balans, bra syra och inslag av grapefrukt, pomelo, vinteräpplen, röda äpplen, pomelo, smultron, blommor och mineraler. Drick 18-22."

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Det senaste tillskottet i Bollinger-familjen är Bollinger Rosé. Vinet lanserades 2008 och blev en omedelbar succé. I grunden är vinet en Special Cuvée med 5-6  % rödvin, närmare bestämt pinot noir från ett av de bättre vingårdslägena i Verzenay. Druvorna kommer till stor del från egna gårdar och minst 85 % från Grand och Premier crus. För att säkra kvaliteten på husstilen tillsätter Bollinger reserveviner som lagrats på magnumbuteljer upp till 15 år, precis som med Special Cuvée. Reservevinerna jäses på gamla ekfat som är minst fem år gamla så att inga dofter eller tanniner ska påverka vinet. Vinet får sedan ligga på sin jästfällning i tre till fyra år.

 

Producenten

Bollinger rankas utan tvekan som ett av de förnämsta vinhusen i Champagne, och det är inte konstigt att en viss James Bond njutit av denna exklusiva dryck i sina senaste filmer. Bollinger har en lång historia och huset grundades 1829. Den färgstarkaste personen i historien är utan tvekan Lily Bollinger. Från sin cykel höll hon ett vakande öga över varenda vinklase när hon gled fram genom det böljande landskapet kring byn Aÿ där vinhuset ligger. I denna Grand Cru-by dominerar pinot noirdruvan, vilken alltid utgör en tredjedel i blandningen till Grande Année. Resterande del utgörs av chardonnay. Bollinger tillhör den mer kraftfulla och smakrika typen av Champagne och förutom den höga andelen av blå druvor så beror smakrikedomen på att man jäser saften på mindre ekfat.

Lily Bollinger myntade även ett berömt citat om sitt vin: "Jag dricker Bollingers champagne när jag är lycklig. Jag dricker den också när jag inte är så glad. Ibland dricker jag den när jag är ensam.När jag har sällskap betraktar jag den som helt nödvändig. Jag smuttar gärna på den när jag inte är hungrig och jag dricker den till mat. I övrigt dricker jag den aldrig utom när jag är törstig."

http://www.champagne-bollinger.com/