Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Billecart-Salmon Réserve Brut

Vad tyckte du?

Billecart-Salmon Réserve Brut

Frankrike, Champagne, 750 ml, 12%

En av världens mest populära Non Vintage-champagner äntligen åter i butik! Billecart-Salmons Brut Réserve är en blandning av 40 % pinot meunier, 30 % pinot noir och 30 % chardonnay som kommer från olika delar i Champagne. Tyngdpunkten på röda druvor i blenden gör champagnen härligt fyllig och bärig ···

Styckvis

389:-

/flaskaOrd. pris 409:-
Låda (6 st)

389:-

/flaska, totalt 2 334:- Ord. pris 2 454:-
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
  • Fisk
  • Fet fisk
  • Skaldjur
  • Milda ostar
  • Aperitif
  • Tapas och smårätter
Druvor

Pinot Noir, Chardonnay, Pinot Meunier

Smaknotering

Stor, elegant och samtidigt ganska kraftfull doft. Smaken bjuder på en fin kombination av kraft och elegans med exotisk frukt, citrus, lite ingefära och toner av rostat bröd. Lång, balanserad eftersmak.

Drickes
2019-2025
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC

Så tycker experterna

James Suckling
91 p "Really attractive and vibrant."

"Plenty of ripe strawberries and wild raspberries on the nose here. Really attractive and vibrant in the mouth with fresh wild strawberries. It also shows a fleshy, fresh-fruit texture."

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Trevlig som aperitif med gör sig bäst tillsammans med mat.

Vinet

En av världens mest populära Non Vintage-champagner äntligen åter i butik! Billecart-Salmons Brut Réserve är en blandning av 40 % pinot meunier, 30 % pinot noir och 30 % chardonnay som kommer från olika delar i Champagne. Tyngdpunkten på röda druvor i blenden gör champagnen härligt fyllig och bärig i stilen. Vinet görs som en blandning av tre olika årgångar. En riktigt användbar champagne som passar såväl som aperitif som till följeslagare genom hela middagen. 

Producenten

Champagnehuset Billecart-Salmon återfinns i byn Mareuil-sur-Aÿ, tillhörande Vallée de la Marne, en bit utanför Epernay. Firman har tillhört familjen Roland Billecart sedan 1818 då huset grundades av Nicolas-Francois Billecart. I dag är det en mycket omtyckt och välrenommerat champagnehus med en fin kontinuerligt jämn kvalitet och en egen stil av elegans och finess.

Billecart-Salmon var pionjärer när det kommer till kylstabilisering. Sedan 1955 har Billecart-Salmon använt en unik metod i sin vinifiering; den nedkylda musten, som håller runt 5°C, dekanteras över på små tankar varpå den jäses under låg temperatur i 2-3 veckor varpå man arbetar med jäsning på låg temperatur i två dagar. Billecart-Salmon är fortfarande en av få större familjeägda champagnehus.

http://champagne-billecart.fr/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du