Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Nicolas Feuillatte Millésimé Blanc de Noir 2008

Vad tyckte du?

Nicolas Feuillatte Millésimé Blanc de Noir 2008

Ekologisk

Frankrike, Champagne, 750 ml, 12%

Blanc de Noirs innebär att man gör ett vitt vin på 100% blå druvor - i detta fall 100% pinot noir. Det innebär en relativt fyllig och bärig champagne med många möjligheter att matcha till mat. Vinet lagras på sin jästfällning i 6 år innan det släpps på marknaden. Just i detta fall kommer druvorna fr ···

Detta vin lanseras 2018-09-03 10:00
Styckvis

439:-

/flaska
Låda (6 st)

429:-

/flaska, totalt 2 574:-
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
  • Fisk
  • Fet fisk
  • Skaldjur
  • Milda ostar
  • Aperitif
  • Tapas och smårätter
Årgång

2008

Druvor

Pinot Noir, Pinot Meunier

Smaknotering

Torrt och fylligt med en frisk syra, kropp och intensitet. Silkeslen mousse med inslag av mogna äpplen, citrus, aprikos, rostade mandlar och krita.

Drickes
2018-2022
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Sockerhalt
4 g/l

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Blanc de Noirs innebär att man gör ett vitt vin på 100% blå druvor - i detta fall 100% pinot noir. Det innebär en relativt fyllig och bärig champagne med många möjligheter att matcha till mat. Vinet lagras på sin jästfällning i 6 år innan det släpps på marknaden. Just i detta fall kommer druvorna från den eftertraktade årgång 2008.

Producenten

Nicolas Feuillatte var en av många som direkt efter andra världskriget sökte lyckan i USA. Med två tomma händer lyckades Nicolas bygga upp ett imperium baserat på kaffe och kakao. Tjugo år senare gick hans far hastigt bort och Nicolas blev plötsligt ägare till en vingård i Bouleuse i västra Champagne. Bubbel-van som han var från New Yorks jet-set började han producera champagne som verkligen gillades av hans vänner så som Jackie Onassis, Shirley McLaine och Lauren Bacall. Rätt gäng att visa sitt bubbel med och idag tillhör man de stora négocianterna.

https://www.nicolas-feuillatte.com/en