Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Jean Vesselle l´Oeil de Perdrix Brut

Vad tyckte du?

Jean Vesselle l´Oeil de Perdrix Brut

Frankrike, Champagne, 750 ml, 12%

Vinets namn betyder "rapphönans öga" på svenska och sägs komma sig av den ljusa bärnstensfärg som vinet har. Det är dock oklart om just rapphönsögon har den färgen. Druvorna kommer från Bouzy som är en av de bästa grand cru-byarna. Dosagen är 6 gr socker per liter. Vinet lagras mellan två och tre år ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Druvor

Pinot Noir

Smaknotering

Doften är stor och fruktig med kryddiga toner av rostat bröd, gula äpplen och mineral. Smaken är torr med gräddig mousse och inslag av röda bär och mineral.

Drickes
2019-2018
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8ºC

Så tycker experterna

Vinous
93 p "Another utterly delicious Champagne from Vesselle"

The salmon-colored NV Brut Oeil de Perdrix is another utterly delicious Champagne from Vesselle. Dried rose petals, orange zest, white pepper and mint give much of its high-toned aromatics, but there is plenty of depth to the fruit as well. Deceptively medium in body, the Oeil de Perdrix possesses striking finesse and exceptional overall balance. Oeil de Perdrix is an old-fashioned style of Blanc de Noirs with just a touch of color from a very short period of skin contact at pressing.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/51151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet passar bra som aperitif, till sallader, till kyckling eller till rätter av fisk och skaldjur. För inspiration klicka på recepten nedan.

Vinet

Vinets namn betyder "rapphönans öga" på svenska och sägs komma sig av den ljusa bärnstensfärg som vinet har. Det är dock oklart om just rapphönsögon har den färgen. Druvorna kommer från Bouzy som är en av de bästa grand cru-byarna. Dosagen är 6 gr socker per liter. Vinet lagras mellan två och tre år i egendomens källare.

 

DRUVOR 100% pinot noir.

Producenten

Familjen Vesselle är en välkänd familj i grand cru-byn Bouzy och det finns ett flertal små champagnehus som bär namnet Vesselle. Man har dock delat upp odlingarna mellan familjemedlemmarna och just Jean Vesselle är den som har minst produktion i släkten. I dag drivs firman av Delphine Vesselle och David Vesselle som har 15 hektar Grand Cru-vingårdar runt Bouzy. Av förklarliga själ så dominerar alltid pinot noir (90 procent av odlingsarealen) i blandningen eftersom Bouzy är champagnedistriktets mest berömda grand cru för pinot noir. Alla vinerna från Jean Vesselle är därför baserade på pinot noir och man använder uteslutande denna sort och chardonnay (som står för 10 procent av odlingsarealen). Jordbruket bedrivs med största respekt för miljön och man producerar omkring 120 000 butlejer om året. 

http://www.champagnejeanvesselle.fr/som_e.html