Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
J.M. Goulard L´Épanouie 2015

Vad tyckte du?

J.M. Goulard L´Épanouie 2015

Frankrike, Champagne, 750 ml, 12%

L´Épanouie, "Den Uppfyllda" är en blend på 40% chardonnay, 40% pinot noir och 30% pinot meunier och har legat minst 4 år på jästfällningen. En perfekt matchampagne som passar ypperligt till t.ex. risotto och vildfågel men funkar lika bra som apertiff för den som gillar smakrika champagner!

Styckvis

369:-

/flaskaOrd. pris 399:-
Låda (6 st)

369:-

/flaska, totalt 2 214:- Ord. pris 2 394:-
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
  • Fisk
  • Fet fisk
  • Skaldjur
  • Milda ostar
  • Aperitif
  • Tapas och smårätter
Årgång

2015

Druvor

Pinot Noir, Chardonnay, Pinot Meunier

Smaknotering

Både doften och smaken visar initialt upp stora toner av mirabellplommon, kanel och kanderad frukt för att efter en stund gå över till mogna och komplexa nyanser av vax, honung, mandel och kanstanj som ankompanjeras med en pigg syra.

Drickes
2020-2025
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC
Sockerhalt
7 g/l

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5751

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

L´Épanouie, "Den Uppfyllda" är en blend på 40% chardonnay, 40% pinot noir och 30% pinot meunier och har legat minst 4 år på jästfällningen.

En perfekt matchampagne som passar ypperligt till t.ex. risotto och vildfågel men funkar lika bra som apertiff för den som gillar smakrika champagner!

Producenten

Den lilla familjeägda odlaregendomen J.M. Goulard drivs av Jean-Marie Goulard, hans fru Martine och deras tre sönder Sébastien, Damien och Sylvain som alla är delaktiga i vinmakningen. Men sedan något år tillbaka är det Damien Goulard som är den som allt mer tagit över ledningen av egendomen. Man jobbar med såkallad ”hållbar vinmakning” där man i minsta möjliga mån använder sig av kemisk bekämpning i vingårdarna - och Damein funderar allt mer på att gå över till helt ekologisk odling.

Vingården ligger vid berget Saint-Thierry i den lilla byn Prouilly strax norr om Montaigne de Remis där jordmånen består av sandiga lerjordar och kalkrik lera. Denna kombination och väldränerade jordar säger de själva är hemligheten bakom vinernas distinkta syra och fruktkoncentration. Det här är pinot-marker - dvs de två blå druvsorterna pinot noir och pinot meunier dominerar och Goulard är specialister på just meunier.

Druvorna handskördas tidigt på säsongen och får därefter jäsa på ekfat där de genomgår malolaktisk jäsning. Hela familjen samlas när det är dags att göra den årliga blenden - tillsammans smakar de på alla komponenter, de olika vingårdslägena, de olika faten, de olika druvorna och de olika reservvinerna. När de är nöjda buteljeras vinerna och får därefter vila på sin jästfällning i minst 24 månader - vilket är dubbelt så länge som champagnelagen stipulerar. Goulard gör ganska kraftiga och vinösa champagner som förenar kraft och elegans. 

J.M Goulard är medlem av prestigefyllda Club Trésors de Champagne som består av 29 små kvalitetsodlare som släpper sina bästa viner under en special club-etikett och i en speciell flaska. Alla vinerna är alltid en vintage champagnes som måste komma från egna odlingar, vara utmärkta exempel på sin terroir, godkännas av en jury bestående av önologer och branschfolk under en blindprovning samt bara göras under bra skördeår. 

http://champagne-goulard.com/index-en.html
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du