Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Jacques Selosse La Cote Faron Extra brut

Vad tyckte du?

Jacques Selosse La Cote Faron Extra brut

Frankrike, Champagne, 750 ml, 12,5%

Få champagneodlare har uppnått sådan kultstatus som Jacques Selosse, och hans viner är därför nästintill omöjliga att komma över. År 2010 släppte han för första gången sina vingårdsbetecknade. La Côte Faron är en av dem, och är en blanc de noir gjord på 100 procent pinot noir från Aÿ. Precis som i a ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Druvor

Pinot Noir

Smaknotering

Intensiv och komplex doft med toner av kanderad citrusfrukt, röda äpplen, vita blommor, mineralitet, honung, vanilj, vit choklad, kola, kokos och rostade hasselnötter. Smaken är djup och balanserad med markerad syra och en lång, nyanserad eftersmak. Vinner på lagring.

Drickes
2019-2029
Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC
Sockerhalt
2 g/l

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5251

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Få champagneodlare har uppnått sådan kultstatus som Jacques Selosse, och hans viner är därför nästintill omöjliga att komma över. År 2010 släppte han för första gången sina vingårdsbetecknade. La Côte Faron är en av dem, och är en blanc de noir gjord på 100 procent pinot noir från Aÿ. Precis som i alla Selossses viner är receptet på på strålande resultat högsta kvalitet på druvorna genom minimalt skördeuttag, enormt arbete i vingården utan några kemikalier. Vinerna vinifieras i i ekfat från Bourgogne och därefter ligga i minst 72 månader på jästen. Dosagen är minimal. Ett stort vin!

Producenten

Så här skriver världens främste expert, Rickard Juhlin, om Jacques Selosse:

"Jag har flera gånger tidigare i boken nämnt Anselme Selosse, dels för att han är min favoritodlare, dels för att han är den mest specielle vinmakaren i hela Champagne. Den karismatiske Anselme är influerad av sin studietid vid Lycée Viticole i Beaune, där han gick tillsammans med flera berömda vinmakare från Bourgogne. Anselme var fast besluten om att försöka göra en stor champagne med bourgognemetoder. Hans far Jacques ägde redan några av de bästa landremsorna i Côte des Blancs fyllda med gamla vinstockar, så Anselme hade verkligen bra grundmaterial att arbeta med. I dag äger Anselme 4 hektar i Avize, 1 hektar i Oger, 1 hektar i Mesnil, 1 hektar i Cramant, 1 hektar i Ambonnay, 1 i Mareuil och 1 hektar i Aÿ. Läget i Aÿ ligger alldeles intill Bollingers Côte aux Enfants, varifrån Anselme gör en ekfatsvinifierad blanc de noirs. Alla Selosses 35 Chardonnaylägen vinifieras separat på små Bourgognefat köpta från olika ursprung. Perfektionisten Anselme gör nästan allting på egen hand. De gamla stockarna med en snittålder på 40 år beskärs maximalt för att minimera skördeuttaget. Druvorna skördas senare än de flesta och plockas var för sig. Efter pressningen tappas musten på 225-liters barriquer (20% nya fat) och stannar där i ett år. En gång i veckan lyfter Anselme upp fällningen med en stålstav på bourgognevis, för att berika vinet ytterligare. Processen kallas »bâtonnage«. Selosse undviker kategoriskt den malolaktiska jäsningen, vilket ger hans rika viner ett bett som är oslagbart. Vinerna lagras sedan upp till åtta år i flaskan före degorgeringen. I likhet med Krug behöver alla Selosses vällagrade viner minst ett halvt års flaskmognad efter degorgeringen för att bli tillgängliga. Dosagen är alltid mycket låg, och endast fruktsocker används för att bibehålla vinets naturliga balans. Selosses viner har gett champagne ytterligare en dimension med sin unika vinösa Chardonnaystil. Trollkarlen från Avize har snabbt blivit Champagnes kultodlare nummer ett, efter att ha blivit utsedd till Frankrikes bäste vinmakare alla kategorier år 1994 av tidningen Gault Millau. Berömmelsen till trots kostar hans sällsynta viner ingenting i jämförelse med Petrus, Romanée-Conti eller Krug Clos du Mesnil. Alla viner är magiska världsklassviner. Tack för att du finns Anselme!"