Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Champagne Boizel Grand Vintage 2007, 2008 & 2009 + Champagne Stopper + Trälåda

Vad tyckte du?

Champagne Boizel Grand Vintage 2007, 2008 & 2009 + Champagne Stopper + Trälåda

Frankrike, Champagne, 750 ml, 12%

Tillsammans med Champagne Boizel har vi satt ihop en unik trälåda med tre årgångar av årgångschampagnen Grand Vintage.  För Grand Vintage väljs endast de druvor som kan producera subtila viner med en lång lagringspotential. I lådan finns även en praktisk champagne stopper. Stoppern är perfekt för ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Druvor

Pinot Noir, Chardonnay, Pinot Meunier

Smaknotering

Boizel Grand Vintage 2007, 12%

Elegant och raffinerad, uppvisar denna storslagna champagne det bästa av vad årgång 2007 har att erbjuda.

Efter ett atypiskt väderår under 2007, som först väckte hopp om det bästa och sedan övergick till rädsla för det värsta så var vädergudarna till slut barmhärtiga för skörden.

Blandningen består av 40% Chardonnay, 50% Pinot Noir och 10% Pinot Meunier. 3% av vinerna lagrades på ekfat. 7 års lagring på jästfällningen.

Stor och generös bouquet med toner av mandel, kex blommor, mogna aprikoser och lakrits. Detta kommer igen i smaken som är mycket fräsch i kombination av kraft och elegans. En intensiv, kraftfull, verkligen stor champagne med sällsynt elegans.

 

Boizel Grand Vintage 2008, 12%

2008 tillhör en av de mest hyllade årgångarna på 00-talet. Det var inledningsvis ett ganska svalt och problematiskt år med både frost och fukt men det var till slut en solig och torr septembermånad som banade vägen för vad som nu anses vara ett exceptionellt år. Den långsamma mognaden hos pinot noir- och chardonnay-druvorna gjorde att skörden fick senareläggas men den ledde också till man till slut kunde skörda perfekta druvor. Druvsammansättningen är 50% chardonnay från Côte des Blancs (Oger, Mesnil sur Oger, Avize, Vertus) och 50% av pinot noir från Montagne de Reims (Mailly, Bisseuil, Chigny les Roses). Efter buteljering så har Grand Vintage lagrats på sin jästfällning i 8 år för en långsam utveckling för att utveckla sin fulla potential. En komplex champagne med mycket smak.

Doften avslöjar en bred pallet med intensiva toner av mandel, mazarin, kanderad apelsin och brioche.

Smaken komplex och djup dofterna kommer igen med en lång och frisk eftersmak.

 

Boizel Grand Vintage 2009, 12%

2009 inleddes med en torr och kall vinter för att sedan följas upp av en rengtyngd vår. Det relativt svala vädret höll i sig ända fram till augusti då det blev rejält varmt och torrt. Detta gav druvor av en mycket hög kvalité och med en hög syra. Blenden består av 40% chardonnay, 45% pinot noir och 15% pinot meunier. Efter buteljering så har denna årgång av Grand Vintage lagrats på sin jästfällning under 9 år som ger en komplex champagne med mycket smak.

Doften visar upp intensiva toner av mogna apelsiner, mandelmassa och brioche och mineral.

Smaken är underbart komplex och det som avslöjades i doften kommer igen och kompletteras med en härlig syra som hänger kvar länge i eftersmaken.

 

 

Boizel Champagne Stopper

En stopper är perfekt för dig som vill avnjuta ett glas champagne utan att hela flaskan behövs konsumeras. Stoppern skapar en helt lufttät förslutning och skyddar vinet från att tappa sin mousse. Stoppa ned korken i flaskan och vik ned bygeln för att försluta flaskan. För att återöppna den - håll stadigt i korken, vik försiktigt upp bygeln och häll sedan upp ett härligt pärlande glas med champagne!

Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5751

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Tillsammans med Champagne Boizel har vi satt ihop en unik trälåda med tre årgångar av årgångschampagnen Grand Vintage. 

För Grand Vintage väljs endast de druvor som kan producera subtila viner med en lång lagringspotential.

I lådan finns även en praktisk champagne stopper. Stoppern är perfekt för att bibehålla trycket i den öppnade flaskan och för att förhindra oönskade besök av getingar i flaskan när bubblet konsumeras utomhus under varma sommardagar.

En perfekt present till dig själv eller någon annan!

Producenten

Boizel grundades 1834 och drivs nu av femte generationen Boizel - Evelyne och Christophe Roques-Boizel. Vilket de gör med samma fokus på att ta fram champagne av toppkvalitet som när tillverkningen startades. Familjen äger själva sex hektar mark i Champagne, resterande druvorna köps sedan många år tillbaka in från andra småproducenter i området med vingårdar i Gran Premier Cru och Premier Cru lägen. Alla druvor är handplockade och enbart musten från första pressen används. Resultatet är en bra och prisbelönt champagne.

http://www.boizel.com/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du