Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Billecart-Salmon Extra Brut

Billecart-SalmonExtra Brut

Frankrike, Champagne, 750 ml, 12%

En av världens mest populära Non Vintage-champagner äntligen åter i butik! Billecart-Salmons Extra Brut är en blandning av pinot noir, chardonnay och pinot meunier som kommer från olika delar i Champagne. Tyngdpunkten på röda druvor i blenden gör champagnen härligt fyllig och bärig i stilen. Vinet g···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Smaknotering

Blekgul färg och klar med livlig mousse och små fina bubblor. Floral doft av vita blommor med inslag av torkad frukt, brioche och citrus. Nyanserad smak kex, vita persikor, päron med en kritig ton och torr och balanserad eftersmak. En tydlig champagne för mat som matchar rätter med rå marinerade fisk och skaldjur, sushi och carpaccio.

Drickes
2019-2021
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC

Så tycker experterna

James Suckling
92p 92 p "This extra brut has a super crisp aperitif-style with great fruit purity and savory persistence"

This extra brut has a super crisp aperitif-style with great fruit purity and savory persistence. Aromas and flavors of little wild red fruits, as well as an array of cool, crisp reed and green apples on the palate. Super fresh. Drink now.

WineSpectator
90p 90 p "A well-knit, dry Champagne, with a finely detailed, creamy mousse"

A well-knit, dry Champagne, with a finely detailed, creamy mousse and subtle flavors of salted cracker, ripe pear, preserved lemon and dried apricot. Drink now. — AN

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Trevlig som aperitif med gör sig bäst tillsammans med mat.

Producenten

Champagnehuset Billecart-Salmon återfinns i byn Mareuil-sur-Aÿ, tillhörande Vallée de la Marne, en bit utanför Epernay. Firman har tillhört familjen Roland Billecart sedan 1818 då huset grundades av Nicolas-Francois Billecart. I dag är det en mycket omtyckt och välrenommerat champagnehus med en fin kontinuerligt jämn kvalitet och en egen stil av elegans och finess.

Billecart-Salmon var pionjärer när det kommer till kylstabilisering. Sedan 1955 har Billecart-Salmon använt en unik metod i sin vinifiering; den nedkylda musten, som håller runt 5°C, dekanteras över på små tankar varpå den jäses under låg temperatur i 2-3 veckor varpå man arbetar med jäsning på låg temperatur i två dagar. Billecart-Salmon är fortfarande en av få större familjeägda champagnehus.

http://champagne-billecart.fr/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du