Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Guy Charlemagne Cuvée Charlemagne Grand Cru 2010

Vad tyckte du?

Guy Charlemagne Cuvée Charlemagne Grand Cru 2010

Frankrike, Champagne, 750 ml, 12%

Cuvée Charlemagne produceras endast de bästa årgångarna och är gjord på 100 % chardonnaydruvor från Grand cru-gårdar i Mesnil sur Oger och Oger. Vinet får ligga 3-4 år på jästfällningen och får en mycket liten dosage för att framhäva den strama karaktären som är typisk för Mesnil sur Oger och Oger. ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2010

Druvor

Chardonnay

Smaknotering

Stor doft av mogen gul frukt, rostat bröd, mineral, honung och lätt florala toner. Smaken är torr, mycket frisk, slank och elegant med  bra balans och fin harmoni. Lång och välbalanserad eftersmak.

Drickes
2017-2022
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Så tycker experterna

Winefinders Wine Team
91 p "Urtypisk blanc de blanc... Vinner definitivt på lagring!"

"Som vanligt bjuder Cuvee Charlemagne på mineral, mogen frukt och fint gräddiga toner. Nötter, aprikos och citrus dominerar med fint balanserad syra som trots sin ungdom är fint integrerad. Vinet är en typisk blanc de blanc med "stålig" och mineralig stil med en utmärkande struktur. Läcker fräschör och en aning ungdomlig spretighet, vinner definitivt på lagring!"

Winefinder

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Passar utmärkt till rätter med fisk och skaldjur, eleganta rätter med fågel samt till ank- och gåslever anrättningar.

Vinet

Cuvée Charlemagne produceras endast de bästa årgångarna och är gjord på 100 % chardonnaydruvor från Grand cru-gårdar i Mesnil sur Oger och Oger. Vinet får ligga 3-4 år på jästfällningen och får en mycket liten dosage för att framhäva den strama karaktären som är typisk för Mesnil sur Oger och Oger. 2010 blev ett dramatisk år med stora väderskiftningar, en årgång som blev särskilt lyckad för just chardonnay.

Producenten

Den lilla familjefirman Guy Charlemagne går från klarhet till klarhet. Utöver 6 hektar i Le Mesnil äger de 1 hektar i Oger, 6 hektar i Sézanne och 1 hektar i Glannes. Stockarnas genomsnittsålder är på imponerande 35-40 år. I årgångsvinerna finns druvor från tre lägen: Vaucherot, Aillerand och Masonière. Deras chardonnay från grand cru-byn Le Mesnil lagras delvis (tjugo procent av skörden) på nya ekfat. Guy Charlemagne anses, tillsammans med Pierre Peters, vara den främsta odlaren i Mesnil. Skolbokstypiska blanc de bland-viner med ren och stram struktur.

http://www.champagne-guy-charlemagne.com/

Karta