Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Louis Roederer Brut Nature 2009

Louis Roederer Brut Nature 2009

Frankrike, Champagne, 750 ml, 12%

Det här är Louis Roederers första "nya" champagne sedan 1974 och ett samarbete mellan Fréderic Rouzaud och designern Philippe Starck. Första årgången gjordes 2003. Vinet har inte genomgått malolaktisk jäsning och har buteljerats utan dosage (tillsatt socker), vilket gör vinet till en så kallad brut ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2009

Druvor

Pinot Noir, Chardonnay, Pinot Meunier

Smaknotering

Stor och elegant doft av citrus, äpplen, vita blommor, nötter, bröd mineral och torkad stenfrukt. Smaken är nyanserad, knastertorr och stramt elegant med en hög syra och en mineraldriven eftersmak. 

Drickes
2016-2028
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Så tycker experterna

Livets Goda
95 p "Det här är en unik och finlirande champagne som ger små vindar av flaggskeppet Cristal i modell yngre"

"Intensiv arom av ren mineralitet med syrliga inslag av citrus, lime och blomsteräng.
Frukten vi fångar upp i gom är ursprungsrik och koncentrerad med en torr och frisk struktur, fin stringens, elegant och klar diskant som växer mer och mer ju längre tid vinet får i glaset. Fräschören i både arom och smak är slående samtidigt som champagnen besitter ett bra djup och avslutet med sitt vackert torra temperament bär med sig frukten länge.
Det här är en unik och finlirande champagne som ger små vindar av flaggskeppet Cristal i modell yngre. Fingertoppskänslan i ”huset” är kort och gott monumental. Vi gillar det här skarpt..."

Kundbetyg

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Det här är Louis Roederers första "nya" champagne sedan 1974 och ett samarbete mellan Fréderic Rouzaud och designern Philippe Starck. Första årgången gjordes 2003. Vinet har inte genomgått malolaktisk jäsning och har buteljerats utan dosage (tillsatt socker), vilket gör vinet till en så kallad brut nature. Annars brukar socker tillsättas i samband med påfyllning efter att jästfällningen avlägsnats (så kallad degorgering). 2009 blev en riktigt lovande årgång, mycket tack vare vädrets kontraster mellan temperatur, regn och sol. De olik druvsorterna skördades på samma dag men vinifierades separat på ekfat. Vinet buteljerades under ett något lägre tryck för att ge en krämigare känsla i munnen. Resultatet är ett mycket torrt, stramt och elegant vin med ett finstämt uttryck av terroir. Vinet levereras inte i presentförpackning.

Producenten

Världens främste champagnekännare, Richard Juhlin, skriver i sin bok ”4000 champagnes” att han anser Louis Roederer vara: ”ett av de fyra bästa husen i Champagne” . Företaget grundades 1776, men fick sitt nuvarande namn 1827, då Louis Roederer inträdde i företaget. Första guldåldern kom när tsar Alexander II förälskade sig i vinet och såg till att hans vin levererades i genomskinliga flaskor av äkta kristall. Flaskans utseende och namn (men inte kristallen) finns alltjämt kvar i husets prestigecuvée, Cristal Brut ett av världens mest eftersökta viner.
http://www.champagne-roederer.com/

Karta