Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Taittinger Brut Millesime 2014
Våra kunder tycker

TaittingerBrut Millesime 2014

Frankrike, Champagne, 750 ml, 12,5%

Taittingers Vintage-Champagne är gjord på 50 procent pinot noir och 50 procent chardonnay. 2014 är en årgång började med en hel del utmaningar men som till slut bjöd på fin och mogen frukt vid skörden i september. Det är också en årgång som är förvånansvärt "mogen" redan nu men vinner förstås på att ···

Styckvis

669 kr

/flaska
Låda (6 st)

4 014 kr

Årgång

2014

Smaknotering

Elegant, frisk smak med toner av citrus och inslag av mineral. Lång och stilren eftersmak och fin mousse. Passar perfekt som aperitif eller till lättare fisk- och skaldjursrätter. Chardonnay 50%, Pinot Noir 50%

Drickes
2021-2024
Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC
Sockerhalt
9 g/l
Lufta vinet
Behövs ej

Så tycker experterna

James Suckling
94p 94 p "Flamboyant."

Lots of apple and lemon with biscuit and pie-crust character. Rich nose. Full-bodied with a big palate, showing lots of apple and vanilla. Round and layered texture. Flamboyant.

WineAdvocate
92p 92 p "This is a pretty, expressive vintage for Taittinger."

The newly released 2014 Brut Millésimé from Taittinger is showing very well, offering up aromas of white peach, green apple, nougat and freshly baked bread. Medium to full-bodied, bright and incisive, with a charming core of fruit and a delicate mousse, this is a pretty, expressive vintage for Taittinger. Sufficiently open and fruit-driven to be enjoyed, toasty complexity with come with a few years on cork.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Taittingers Vintage-Champagne är gjord på 50 procent pinot noir och 50 procent chardonnay. 2014 är en årgång började med en hel del utmaningar men som till slut bjöd på fin och mogen frukt vid skörden i september. Det är också en årgång som är förvånansvärt "mogen" redan nu men vinner förstås på att lagras ytterligare i flera år. Taittingers årgångschampagne är endast tillverkad av vin från den första pressningen och 70% av druvorna kommer från Grand Cru lägen. Taittingers årgångscuvéer har vid ett flertal tillfällen valts ut och serverats vid Nobelbanketten, senast 2018. Vinet genomgår malolaktisk jäsning och lagras endast på ståltank. Vinet har lagrats 60 månader på sin jästfällning efter andra jäsningen i flaska.

 

Karaktär Elegant och generös smak och doft med inslag av brioche, gula äpplen, honungsmelon, citrus, limeblommor och mineral, frisk syra, härlig mousse och lång eftersmak.

Producenten

Firmans stora uppsving kom först när Taittingerfamiljen köpte egendomen 1936. Pierre Taittinger köpte ett slott kallat La Marquetterie och byggde upp en imponerande arsenal av vingårdar.  Man äger i dag 288 hektar i 34 byar vilket räcker till 45% av druvbehovet. Experiment med små mängder nya ekfat till prestigevinet Comtes de Champagne startades 1988, annars är alla viner jästa på stora ståltankar och utsatta för den malolaktiska jäsningen. Firman är känd för att engagera sig i stora projekt utanför området. Man äger t.ex.en hotellkedja, två vinfirmor i Loiredalen och en i Kalifornien. De konstnärsutformade Collectionflaskorna har blivit en stor försäljningssuccé trots det svindlande höga priset som inom kort kommer att bli ännu högre. Standardchampagnen var tidigare lite ojämn, men speglar ofta den blommiga, mjuka husstilen väl. Årgångsvinet är en charmör som tyvärr ofta saknar lagringspotential. Den verkliga stjärnan är Comtes de Champagne, en mönsterblanc de blancs från Cramant, Avize, Oger, Le Mesnil, Chouilly och gamla stockar i Pierry. Champagnen är områdets bästa i sin söta, mjuka, exotiska och krämiga stil. Jag inbillar mig att Comtes de Champagne är den champagne som uppskattas av den bredaste publiken. Den innehåller inga svåra aromer, endast ett överflöd av insmickrande söta och mjuka smaker i en elegant och lyxig stil. Här finns ändå ett tillräckligt spännande aromatiskt spektrum för att även den mest svårflirtade kännaren ska falla pladask för dess skönhet.

http://www.taittinger.fr/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du