Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Jean Laurent Blanc de Noirs 2006

Vad tyckte du?

Jean Laurent Blanc de Noirs 2006

Ekologisk

Frankrike, Champagne, 750 ml, 12,5%

En komplex och smakrik cuvée (eller blandning) på tre olika årgångar och har lagrats i minst tre år på jästfällningen - något som ger en extra komplexitet och ett extra djup till smaken. Vinet görs uteslutande på den blå druvan pinot noir (därav namnet Bland de Noirs). Det är en kraftfull champagne ···

Styckvis

549:-

/flaskaOrd. pris 599:-
Låda (6 st)

549:-

/flaska, totalt 3 294:- Ord. pris 3 594:-
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
  • Fisk
  • Fet fisk
  • Skaldjur
  • Milda ostar
  • Aperitif
  • Tapas och smårätter
Årgång

2006

Druvor

Pinot Noir

Smaknotering

Doften är stor och komplex med toner av röda bär, örter, mogna körsbär och honung. Smaken är kraftfull med markerad syra, mycket bra balans och lång eftersmak. En suveränt bra champagne som inte på något sätt är svår att tycka om. Mycket hög kvalitet för priset.

Drickes
2019-2023
Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/51551

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

En komplex och smakrik cuvée (eller blandning) på tre olika årgångar och har lagrats i minst tre år på jästfällningen - något som ger en extra komplexitet och ett extra djup till smaken. Vinet görs uteslutande på den blå druvan pinot noir (därav namnet Bland de Noirs). Det är en kraftfull champagne som lämpar sig väl som både aperitif och som dryck till fisk- och skaldjur men även ljusare kött och charkuterier. 

Producenten

Jean Laurent producerar ekologisk Champagne i byn Celles-sur-Ource i den sydliga delen av Champagne som kallas Aube. Egendomen är en så kallad récoltant-manipulant - eller "odlarchampagne producent". Det innebär att man inte bara äger marken och odlar druvorna utan också sköter hela processen fram till det färdiga vinet (till skillnad från de stora champagnehusen som ofta köper in druvor från olika odlare). Det gör att man kan ha en mer personlig och total kontroll över hela processen från druva till dess att vinet släpps på marknaden. 

Fokus är på terroir - det vill säga det uttryck som jordmån, mikroklimat och druvsort ger champagnerna. I dag har Jean Laurent omkring 39 hektar vingårdsareal - 30 ha planterade med pinot noir och 9 ha planterade med chardonnay. Jordmånen liknar de kritrika jordar som återfinns i Chablis exempelvis. Aube är definitivt pinot noir-land och flaggskeppet i vinproduktionen är givetvis deras Blanc de Noirs.

Instegsvinerna - Non Vintage Blanc de Noirs, Blanc de Blancs och Rosé - görs normalt på tre olika årgångar och får minst tre års lagring på jästfällningen innan vinet släpps på marknaden. Årgångsvinerna görs bara under riktigt bra år och brukar släppas först efter 10 års lagring. 

http://www.champagne-jean-laurent.fr/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du