Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Bonnaire Blanc de Blanc Grand Cru Brut 2009

Vad tyckte du?

Bonnaire Blanc de Blanc Grand Cru Brut 2009

Frankrike, Champagne, 750 ml, 12%

Nya årgången av Bonnaires vintagechampagne är här! Bonnaire följer upp storslagna årgång 2008 med mer snabbmognande 2009 - perfekt att dricka ung med sin tilltalande fruktighet. Vinet är gjort på chardonnaydruvor från 20 år gamla vinstockar i Grand cru-byn Cramant i Côte des Blancs. Bonnaire är känd ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2009

Druvor

Chardonnay

Smaknotering

Ung och stor doft av gröna äpplen, citrus, nybakat bröd, nougat och stenfrukt. Smaken är torr, frisk och välstrukturerad med härligt gräddig fyllighet. Eftersmaken är lång och elegant. Redan nu är champagnen mycket tilltalande i sin fruktighet och är perfekt att dricka redan nu och ett par år framöver. 

Drickes
2019-2023
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Så tycker experterna

Winefinders Wine Team
91p

"Ny årgång av Bonnaires klassiska Blanc de Blancs med härlig Cramant-frukt. Grand Cru förstås och från den generösa snabbmognande årgången 2009. Det känns dock inte här! Här är det purungt, blommigt och fräscht med klassiska chardonnaytoner i både doft och smak. Ja det är gott redan nu - men så gott det kommer att bli med några års extra lagring i källaren och de där krämiga tonerna kommit fram. Stilfullt, elegant och fräscht."

Winefinder

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/53551

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet passar bra som aperitif, till sallader, till kyckling eller till rätter av fisk och skaldjur. För inspiration klicka på recepten nedan.

Vinet

Nya årgången av Bonnaires vintagechampagne är här! Bonnaire följer upp storslagna årgång 2008 med mer snabbmognande 2009 - perfekt att dricka ung med sin tilltalande fruktighet. Vinet är gjort på chardonnaydruvor från 20 år gamla vinstockar i Grand cru-byn Cramant i Côte des Blancs. Bonnaire är kända för sina välstrukturerade och krämiga chardonnaychampagner, tack vare att Champagnehuset äger några av Cramants bästa lägen och låter vinerna genomgå malolaktisk jäsning för att få fram en smörigare och mogen karaktär redan i vinernas ungdom. Vinerna lagras i Bonniers cave i 6 år innan de släpps på marknaden.

Producenten

Bonnaire är den största enskilde ägaren i byn Cramant med 13 ha topplägen. Egendomen hette ursprungligen Bonnaire-Bouquement och firman grundades 1932 av Fernand Bouquement. Man förfogar över egna odlingar på 22 hektar, 13, 5 i Cramant och resterande i Marne-dalen. Vinmakare är Jean-Louis Bonnaire. Den årliga produktionen är ca 200 000 buteljer. Bonnaires viner behöver ofta rejält med tid och kan vara slutna som unga för att sedan öppna upp och visa på den för byn så typiska toffée-tonen.

http://www.champagne-bonnaire.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du