Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Bonnaire Blanc de Blanc Cramant 2006

Bonnaire Blanc de Blanc Cramant 2006

Frankrike, Champagne, 750 ml, 12%

I fyra decennier har Bonnaire försett oss med några av de krämigaste chardonnayviner världen skådat. Bonnaire äger några av Cramants bästa lägen. Den malolaktiska jäsningen genomförs till 100% och vinerna får därigenom en smörig mogen karaktär redan i ungdomen och syran är alltid mycket hög. Vinet ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2006

Druvor

Chardonnay

Smaknotering

Ung fruktig doft med inslag av grapefrukt, blommor, gröna äpplen, nybakat bröd och persika. Smaken är torr och frisk och ännu ung med stram syra och citrustoner och en krämig, nästan gräddig mousse. Ung men ändå elegant och krämig eftersmak.

Drickes
2019-2025
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Så tycker experterna

The Richard Juhlin Champagne Club
93 p "Stilfull skapelse"

Klockren krispig och vackert lovande stilfull skapelse.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet passar bra som aperitif, till sallader, till kyckling eller till rätter av fisk och skaldjur. För inspiration klicka på recepten nedan.

Vinet

I fyra decennier har Bonnaire försett oss med några av de krämigaste chardonnayviner världen skådat. Bonnaire äger några av Cramants bästa lägen. Den malolaktiska jäsningen genomförs till 100% och vinerna får därigenom en smörig mogen karaktär redan i ungdomen och syran är alltid mycket hög.

Vinet är gjort på 100% chardonnay från grand cru-byn Cramant i Côte des Blancs. Årgång 2006 präglades av mycket varma sommarmånader i juni och juli men en riktigt dålig augusti saktade ned mognadsprocessen och det fanns en risk för att druvorna skulle skördas med ett visst mått av omognad. Vinerna har blivit smakrika och expressiva med frisk syra och de bästa kommer att kunna lagras länge. 

Producenten

Bonnaire är den största enskilde ägaren i byn Cramant med 13 ha topplägen. Egendomen hette ursprungligen Bonnaire-Bouquement och firman grundades 1932 av Fernand Bouquement. Man förfogar över egna odlingar på 22 hektar, 13, 5 i Cramant och resterande i Marne-dalen. Vinmakare är Jean-Louis Bonnaire. Den årliga produktionen är ca 200 000 buteljer. Bonnaires viner behöver ofta rejält med tid och kan vara slutna som unga för att sedan öppna upp och visa på den för byn så typiska toffée-tonen.

http://www.champagne-bonnaire.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du