Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Billecart-Salmon  Brut Vintage 2008

Vad tyckte du?

Billecart-Salmon Brut Vintage 2008

Frankrike, Champagne, 750 ml, 12%

2008 Brut Vintage består av 65% Pinot Noir från Montagne de Reims och Vallée de la Marne (Mareuil-sur-Aÿ, Aÿ) och 35% Chardonnay hämtat från Côte des Blancs (Avize, Cramant,Le Mesnil-sur-Oger, Oger, Chouilly et Vertus. Vinet har lagrats i 9 år på sin jästfällning innan flaskning.  Champagne ···

Styckvis

899:-

/flaska
Låda (6 st)

899:-

/flaska, totalt 5 394:-
Årgång

2008

Smaknotering

Gul färg. Doften är intensiv med inslag av vit blomma och citron, smaken är balanserad med inslag av citrus, stenfrukt och en lätt krämig brioche karaktär.

Drickes
2019-2021
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5251

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

I Frankrike dricker man oftast sin champagne till dessert men i övriga världen som aperitif. Visserligen är champagne den perfekta aperitifen med sina aptitretande syror och snabbverkande, uppiggande effekt, men med rätt matackompanjemang kan man få ut ännu mer av sin dryckesupplevelse. Fransmännen är ju som bekant världsmästare i matlagning och deras storhet beror på en kombination av tradition, kunnande samt tillgång på bra råvaror. Varje provins har lokala rätter som har uppnått världsrykte, men Champagne är med franska mått mätt ingen stor kulinarisk provins. På de bästa restaurangerna äter man mestadels rätter från övriga Frankrike. Det lokala köket är trots allt rikt och varierat. De närliggande floderna är rika på sötvattenfisk, och eftersom Ardenneskogarna norr om Reims fortfarande tillhör Europas vilt- och fågelrikaste områden, ingår hjortar, rådjur och hönsfåglar i många av de lokala rätterna. Lamm- och fläskrätter är också vanligare än rätter gjorda på nötkött.

Champagne är med sin friska syra och härliga bubblighet en perfekt start på en middag. Om du orkar anstränga dig lite grann kan vi rekommendera en riktigt rolig och god förrätt där den gamla hamburgaren har fått sig en ny look.

Klicka på länken nedan för recept:

Vinet

Vinet

2008 Brut Vintage består av 65% Pinot Noir från Montagne de Reims och Vallée de la Marne (Mareuil-sur-Aÿ, Aÿ) och 35% Chardonnay hämtat från Côte des Blancs (Avize, Cramant,
Le Mesnil-sur-Oger, Oger, Chouilly et Vertus. Vinet har lagrats i 9 år på sin jästfällning innan flaskning. 

Producenten

Champagnehuset Billecart-Salmon återfinns i byn Mareuil-sur-Aÿ, tillhörande Vallée de la Marne, en bit utanför Epernay. Firman har tillhört familjen Roland Billecart sedan 1818 då huset grundades av Nicolas-Francois Billecart. I dag är det en mycket omtyckt och välrenommerat champagnehus med en fin kontinuerligt jämn kvalitet och en egen stil av elegans och finess. Billecart-Salmon var pionjärer när det kommer till kylstabilisering. Sedan 1955 har Billecart-Salmon använt en unik metod i sin vinifiering; den nedkylda musten, 5°C, dekanteras över på små tankar varpå den jäses under låg temperatur i 2-3 veckor varpå man arbetar med jäsning på låg temperatur i två dagar. Billecart-Salmon är fortfarande en av få större familjeägda champagnehus.

Producenten

Champagnehuset Billecart-Salmon återfinns i byn Mareuil-sur-Aÿ, tillhörande Vallée de la Marne, en bit utanför Epernay. Firman har tillhört familjen Roland Billecart sedan 1818 då huset grundades av Nicolas-Francois Billecart. I dag är det en mycket omtyckt och välrenommerat champagnehus med en fin kontinuerligt jämn kvalitet och en egen stil av elegans och finess.

Billecart-Salmon var pionjärer när det kommer till kylstabilisering. Sedan 1955 har Billecart-Salmon använt en unik metod i sin vinifiering; den nedkylda musten, som håller runt 5°C, dekanteras över på små tankar varpå den jäses under låg temperatur i 2-3 veckor varpå man arbetar med jäsning på låg temperatur i två dagar. Billecart-Salmon är fortfarande en av få större familjeägda champagnehus.

http://champagne-billecart.fr/