Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Felettig Chambolle-Musigny Vieilles Vignes 2014

Vad tyckte du?

Domaine Felettig Chambolle-Musigny Vieilles Vignes 2014

Ekologisk

Frankrike, Chambolle-Musigny, 750 ml, 13%

Christine och Gilberts Chambolle-Musigny Vieilles Vignes kommer från 15 vingårdslägen - med en total area på cirka 3 hektar. 100 procent pinot noir förstås och egendomen är ekologiskt certifierad. Minimal intervention i källaren och ett försiktigt användande av ny ek gör att Felettigs viner fokusera ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2014

Druvor

Pinot Noir

Smaknotering

Vinet har en elegant fruktig bouquet av färsk röd pinotfrukt med inslag av röda vinbär, hallon och kryddor. Smaken är ung och koncentrerad med en fint strukturerad kropp med massor av röda bär en touch av viol, kryddor och järn. Lång snygg finish med unga men inlindade tanniner och en lång avslutning.

Drickes
2018-2024
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
1-2 timmar

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

rätter med vilt, lamm, rött nötkött.

Vinet

Christine och Gilberts Chambolle-Musigny Vieilles Vignes kommer från 15 vingårdslägen - med en total area på cirka 3 hektar. 100 procent pinot noir förstås och egendomen är ekologiskt certifierad. Minimal intervention i källaren och ett försiktigt användande av ny ek gör att Felettigs viner fokuserade på ren och oförvanskad frukt. 

Årgång 2014 var en lysande årgång för röda bourgogner - högt rankade av såväl Winespectator och Wineadvocat.

Producenten

Domaine Felettig grundades av Henri Felettig 1965. Henri var den tredje generationen i vingården, men man producerade och buteljerade inte vinet själva. År 1973 köpte Henri en större egendom och i dag när hans dotter Christine och sonen Gilbert har tagit över, har de 12,5 hektar i hjärtat av Côte de Nuits i Chambolle-Musigny. 

Domänen producerar viner från både Gevrey-Chambertin, Nuits-Saint-Georges, Vosne-Romanée men även Echezeaux Grand Cru och inte minst Chambolle-Musigny Man gör inte mindre än sex viner från premier cru-lägen. Produktionen är mycket liten och vinerna ses sällan på exportmarknaderna. Domänen är spridd över några 100 olika lägen över en 15 km lång sträcka av Côte de Nuits. 
Gilbert Felettig tar hand om fältarbetet och alla vingårdar odlas i så stor utsträckning som möjligt på det mest naturliga sättet utan användning av kemiska bekämpningssmedel, etc. Man använder vildjäst och allt vin är ofiltrerat. Vingården är certifierad ekologisk. De är också mycket försiktiga med nya ekfat, 50 % nya för första Cruerna, och mellan 20 och 30% på Villages appellationerna. Fokus är att få varje terroir att komma till sin rätt i vinerna och göra mycket eleganta viner.
https://www.domaine-felettig.com/english/