Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Faiveley Chambolle-Musigny 2019
Våra kunder tycker

Domaine FaiveleyChambolle-Musigny 2019

Ekologisk

Frankrike, Chambolle-Musigny, 750 ml, 13%

Vingården ligger i Chambolle. Byn Chambolle kom till på 1100-talet när arbetare jobbade nära Clos Vougeot för Citeaux-munkarna. 1878 lade man till sin bästa "cru" i namnet och blev Chambolle-Musigny. Druvorna skördas för hand och jäser i 19 dagar. Vinet överpumpas varje dag för att få fram så mycket ···

Styckvis

699 kr

/flaska
Låda (6 st)

4 194 kr

Årgång

2019

Smaknotering

2016: Klassisk och generöst fruktig doft av röda bär och mjuka toner av vanilj. Smaken är frisk och medels fyllig med toner av mogna moreller. Välbalanserat med fin syra  tanniner och syra och mjuka tanniner.

Drickes
2020-2025
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
1-2 timmar

Så tycker experterna

JancisRobinson
16/20 p "Pretty attention-grabbing and perhaps just a little flashy and sweet. But it´s confidently done!"

Barrel sample. Bright crimson. Light, sweet, well-composed nose and very sweet fruit. Finely etched on the palate. Pretty attention-grabbing and perhaps just a little flashy and sweet. But it’s confidently done!

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Vingården ligger i Chambolle. Byn Chambolle kom till på 1100-talet när arbetare jobbade nära Clos Vougeot för Citeaux-munkarna. 1878 lade man till sin bästa "cru" i namnet och blev Chambolle-Musigny. Druvorna skördas för hand och jäser i 19 dagar. Vinet överpumpas varje dag för att få fram så mycket smak och färg som möjligt från skalen. Det färdiga vinet lagras i 14 månader på franska ekfat, varav 20-30% nya.

Producenten

Detta berömda företag grundades i Nuits St Georges redan 1825 av Pierre Faiveley. Hans son Joseph gav sitt namn till familjeföretaget, som kom att efterföljas av den första François. Georges bidrog till grundandet av Chevaliers du Tastevin, en av förgrundsfigurerna för Côte Chalonnaise, François som nyligen gick i pension har efterföljts av hans son Erwan , född 1979. Redan har den nye VD:n Bernard Hervet med tydlighet visat en märkbar ökning av vinodlingar. Man köpte Domaine Annick Parent (Pommard, Volnay och Monthelie), Domaine Monnot (olika Puligny-Montrachet vingårdar inklusive Grands Crus Bienvenues-Batard-Montrachet och Batard-Montrachet) och har nya avtal med Domaine Matrot-Wittersheim i Meursault och Blagny.  Få är de vinmakare i världen som aspirerar på att göra Chardonnay och Pinot Noir utan att se till Bourgogne som referens, många lyckas göra goda viner men i ärlighetens namn är de få som lyckas göra lika komplexa, balanserade och nyanserade exempel som de vi finner i Bourgogne. Nuits-st-Georges som bjuder på en mångfald av goda viner, mest rött men en viss del vitt. Faiveley är ett lysande uttryck av Nuits-st-Georges terroir. Inne i byn finns det en rik uppsjö av vinbutiker och restauranger, Varför inte spisa på Le Saint Georges eller La Cabotte? 
http://www.domaine-faiveley.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du