Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
La Chablisienne Chablis La Pierrelée 2015

Vad tyckte du?

La Chablisienne Chablis La Pierrelée 2015

Frankrike, Chablis, 750 ml, 13%

Klassisk Chablis från ett av Frankrikes bästa kooperativ. Årgång 2015 var en varmare årgång med runda viner med aromer av tropisk frukt som resultat. Pierre betyder sten på franska och namnet La Pierrelée är en hyllning till den stora mängdstenar som präglar vinmarkerna i Chablis ger vinerna sitt al ···

Denna årgång är slutsåld.

Prova gärna vinet i våra andra årgångar.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2015

Druvor

Chardonnay

Smaknotering

Stiltypsik, fräsch och fruktig doft med toner av gröna äpplen, stenfrukt, ananas, citron och mineral. Smaken är torr och frisk med eleganta nyanser och läskande avslutning. Producenten uppger att detta vin tillverkas utan animaliska produkter och därmed är passande för dig som är vegan.

Drickes
2019-2025
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Sockerhalt
2 g/l
Lufta vinet
1 timma

Så tycker experterna

Livets Goda
93 p "Imponerande vin – fyndvarning!"

"Aromatisk citrusfruktig nos bjuder in fint till dansgolvet med bra kryddspänst och steniga toner. Unga äpplen och päron samsas fint, samt en bra balans mellan fyllig och torr. Bra fäste i gom med vegetala instick och överlag elegant! Imponerande vin – fyndvarning!"

Dina Viner
90 (++) p "Inslag av päron, persikor, äpple, honungspomelo, blommor och mineraler."

"Ett ungt, friskt vin med fräsch frukt, bra balans och inslag av päron, persikor, äpple, honungspomelo, blommor och mineraler. Drick 18-25."

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

3/5351

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Klassisk Chablis från ett av Frankrikes bästa kooperativ. Årgång 2015 var en varmare årgång med runda viner med aromer av tropisk frukt som resultat. Pierre betyder sten på franska och namnet La Pierrelée är en hyllning till den stora mängdstenar som präglar vinmarkerna i Chablis ger vinerna sitt alldeles särskilda uttryck. Druvorna kommer från 20-åriga rankor - vinet lagrades 6 månader på sin jästfällning innan buteljering. Ett perfekt vin till fisk och skaldjur!

Producenten

Vinnare av svenska prestigefyllda priset "Gyllene Glaset 2018" med juryns motivering: "Gyllene Glaset 2018 går till La Chablisienne, för att genomgående ha levererat kvalitet till överkomliga priser och samtidigt varit ett föredöme, inte bara för andra kooperativ, utan även för andra producenter." La Chablisienne är en av de absoluta superstjärnorna i Chablis. Namnet hänvisar till en grupp landägare som var och en bidrar med en liten mängd av sina bästa druvor och som vinifieras i deras moderna vinanläggning. Med ca 300 medlemmar förfogar La Chablisienne över nästan 1200 hektar vilket är ca 25% av den totala odlingsarealen i Chablis. Man gör allt ifrån Petit Chablis till Grand Cru-viner. Av de sju Grand Cru-lägena kan Chablisienne erbjuda vin från sex av dem. La Chablisienne äger också några av de bästa vingårdslägena i hela Chablis och juvelen i kronan är Château Grenouille. Egendomen har gett namn åt chablisdistriktets bästa grand cru, Grand Cru Grenouille.

Producenten uppger att deras viner tillverkas utan animaliska produkter och därmed är passande för dig som är vegan.


http://www.chablisienne.com