Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Rigal The Original Malbec  2009

Vad tyckte du?

Rigal The Original Malbec 2009

Frankrike, Cahors, 750 ml, 13%

Druvorna blötläggs vid hög temperatur för att skapa ett intensiv färg intryck, och kyls sedan omedelbart ner före jäsningen. När jäsningen är klar, lägg vinet på ekfat under en kort period. DRUVOR Malbec Semi-klassik druva som odlas i Bordeaux-regionen i Frankrike och i andra områden under namne ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2009

Druvor

Malbec

Smaknotering

Äter du mycket vilt? I såna fall borde du alltid ha en låda av detta vin hemma att bjuda på till de goda anrättningar som kan göras av viltkött. Vinet blir än bättre av att hällas upp på karaff en halvtimme innan maten.

Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

maten och vinet

den här typen av smakrika viner kräver mat med kraft. gärna mörkt kött och vilt, och helst serverat med mörka vinsåser och smakrika tillbehör som råstekta rotfrukter och svamp. bra till kraftiga höstgrytor. vinets aromer gifter sig fint tillsammans med sydfranska örter och vitlök. vinner på att slås upp i karaff innan servering. välj gärna ett glas med stor kupa för bästa behållning av vinets stora doft.

Vinet

Vinet

Druvorna blötläggs vid hög temperatur för att skapa ett intensiv färg intryck, och kyls sedan omedelbart ner före jäsningen. När jäsningen är klar, lägg vinet på ekfat under en kort period.

DRUVOR Malbec
Semi-klassik druva som odlas i Bordeaux-regionen i Frankrike och i andra områden under namnet Côt eller Pressac och i Alsace har det lokala namnet Auxerrois. Det finns en omfattande lista, för närvarande mer än 50 synonyma druvnamn. Odlas även i svakare områden i Kalifornien. Vinstocken är allmänt planterad i Argentina där det verkar ha hittat ett naturlig hem, används för att producera mycket populära viner. Druvsorten som kallas Fer landet är en klon av Malbec. Som en druvsort skapar en ganska ‘bläck-rött’, intensivt vin, så det är också vanligt förekommande i blandningar, t.ex. med Merlot och Cabernet Sauvignon för att skapa den berömda röda franska ‘Bordeaux-blandningen’.
TASTINGNOTE Doften har toner av choklad, bär och vanilj. Smaken är rik och strukturerad och ger ett mycket bra intryck av Lot-regionen och dess egenskaper.

Producenten

Området kring floden Lot är faktiskt en del av Cahorsdistriktet där vinet också bär avtryck av sin stil. Lotområdet är en verkligen en ‘Edens lustgård’: med tobaksfält, fruktträdgårdar, vetefält och ibland även vingårdar. De bästa går längs med bergssidorna, planterade med mycket möda med avsikt att ge vinrankorna optimal exponering och ignorera den extra ansträngning som krävs för att arbeta med dessa besvärliga vingårdar. Det är här som Rigal skördar druvor för The Original Malbec, från utvalda vingårdslägen endast med kvalitet som rättesnöre!

Producenten

Området kring floden Lot är faktiskt en del av Cahorsdistriktet där vinet också bär avtryck av sin stil. Lotområdet är en verkligen en ‘Edens lustgård’:  med tobaksfält, fruktträdgårdar, vetefält och ibland även vingårdar. De bästa går längs med bergssidorna, planterade med mycket möda med avsikt att ge vinrankorna optimal exponering och ignorera den extra ansträngning som krävs för att arbeta med dessa besvärliga vingårdar. Det är här som Rigal skördar druvor för The Original Malbec, från utvalda vingårdslägen endast med kvalitet som rättesnöre!

http://www.rigal.fr/