Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Cosse Maisonneuve Cahors Le Combal 2009

Domaine Cosse MaisonneuveCahors Le Combal 2009

Ekologisk

Frankrike, Cahors, 750 ml, 14%

Cosse Maisonneuve grundades 1999 av Catherine Maisonneuve och Mathieu Cosse i Cahors. Catherine har en bakgrund som källarmästare på famösa Léoville-las-Cases i Bordeaux, 3 timmars resa västerut. Man har odlat vin i Cahors sedan (minst) 50 f.Kr. Den historiska kopplingen mellan Cahors och Bordeaux ä ···

Styckvis

236 kr

/flaska
Låda (12 st)

2 832 kr

Årgång

2009

Smaknotering

Utvalt av Arvid Rosengren

Drickes
2019-2019
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

På Cosse Maissonneuves 15 ha arbetar man efter biodynamikens principer, och självklart med så få tillsatser som bara möjligt, både i vingården och i vineriet. Här handlar det om att uttrycka områdets terroir och druvornas potential. Catherines viner är i min mening områdets bästa och Le Combal är ett fynd i en helt speciell grad. Här har vi ett vin fullmatat kraft och energi, med en rank ryggrad av syra omgärdad av mörk frukt och druvans typiska ton av viol.

Arvid Rosengren
Världens bäste sommelier 2016

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Cosse Maisonneuve grundades 1999 av Catherine Maisonneuve och Mathieu Cosse i Cahors. Catherine har en bakgrund som källarmästare på famösa Léoville-las-Cases i Bordeaux, 3 timmars resa västerut. Man har odlat vin i Cahors sedan (minst) 50 f.Kr. Den historiska kopplingen mellan Cahors och Bordeaux är väl omtalad i vinlitteraturen. I den maktfulla hamnstaden Bordeaux, där exporten av vin styrdes beskattades vinerna från bland annat Cahors hårt till fördel för den lokala produktionen. Istället användes det svarta vinet från Cahors till att förstärka tunna Bordeaux:er innan de skeppades till England och vidare. Det är först på de senare åren, efter att Malbec från Argentina tagit världen med storm, som Cahors börjat ta tillbaka sitt rykte. Det är ju faktiskt här Malbec (här kallad Côt eller Auxerrois) har sitt ursprung. På Cosse Maissonneuves 15 ha arbetar man efter biodynamikens principer, och självklart med så få tillsatser som bara möjligt, både i vingården och i vineriet. Här handlar det om att uttrycka områdets terroir och druvornas potential. Catherines viner är i min mening områdets bästa och Le Combal är ett fynd i en helt speciell grad. Här har vi ett vin fullmatat kraft och energi, med en rank ryggrad av syra omgärdad av mörk frukt och druvans typiska ton av viol. Även om vinet har struktur och liv till att lagras länge, är det riktigt gott nu. Det kräver kraftfull mat, gärna något med god syra. Kan det vara det ultimata Bœuf Bearnaise-vinet?

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du