Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Nuiton-Beaunoy De Chastenay Cuvée Victorine 2011

Vad tyckte du?

Nuiton-Beaunoy De Chastenay Cuvée Victorine 2011

Frankrike, Bourgogne Ordinarie, 750 ml, 12%

Friskt mousserande vin från Bourgogne! Nuiton-Beaunoy använder sig av 60 % chardonnay, 20 % gamay och 20 & aligoté i sin mousserande de Chatsenay Blanc de Blancs. Druvorna handplockas i början på skördesäsongen och vinifieras därefter enligt charmant-metoden. Flaskorna lagras därefter i 9 månader p ···

Styckvis

169:-

/flaskaOrd. pris 188:-
Låda (6 st)

159:-

/flaska, totalt 954:- Ord. pris 1 068:-
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
  • Fisk
  • Fet fisk
  • Skaldjur
  • Milda ostar
  • Aperitif
  • Tapas och smårätter
Årgång

2011

Druvor

Pinot Noir, Aligoté, Gamay

Smaknotering

Doften är inbjudande och ungdomlig med toner av citrus, körsbär, kex och röda äpplen. Vinet har en hög syra med en medelfylligt kropp och en fruktig avslutning

Drickes
2018-2020
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

3/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Friskt mousserande vin från Bourgogne! Nuiton-Beaunoy använder sig av 60 % chardonnay, 20 % gamay och 20 & aligoté i sin mousserande de Chatsenay Blanc de Blancs. Druvorna handplockas i början på skördesäsongen och vinifieras därefter enligt charmant-metoden. Flaskorna lagras därefter i 9 månader på flaska innan det släpps på marknaden. Detta vin är perfekt att dricka som en apertif eller parat ihop med skaldjur.

Producenten

Det anrika och välkända Bourgognehuset Nuiton-Beaunoy ägs idag av Caves des Hautes Côtes, ett modernt kooperativ som ligger vid Route de Pommard i Beaune, Bourgognes vinhuvudstad, hemstaden för bl.a. det världsberömda Hospice de Beaune. Det är 115 vinbönder som står bakom Caves des Hautes Côtes och de äger tillsammans 520 hektar, så potentialen och möjligheterna är stora. Det bästa från dessa marker säljs under Nuiton-Beaunoy etiketten. Man äger också ett pärlband av välkända marker, bl.a . Les Dames Huguettes, Le Prieuré, Les Mouchottes, Le Mont Battois, Les Millotes, La Perrière og La Dalignière, samt flagskibet Clos du Chapitre i Gevrey-Chambertin.

nuiton-beaunoy.com