Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Albert Sounit Rully 1er Cru - Les Bergerie 2020

Albert SounitRully 1er Cru - Les Bergerie 2020

Frankrike, Bourgogne, 750 ml, 12%

La Bergerie är en 0,16 ha "lieu-dit" (ett fransk namn för en liten geografisk plats med unika förutsättningar), belägen på platån söder om Rully, med en vacker utsikt över Chateau de Rully.   La Bergerie ligger på i ett ostligt läge som gränsar till Rully premiere cru-vingården Meix Cadot. Vingård ···

Styckvis

450 kr

/flaska
Låda (6 st)

2 700 kr

Årgång

2020

Smaknotering

Doften är delikat och len men toner av persika och vita blommor med en fin arom av vanilj. I smaken får de toner som doften bjuder på sällskap av en krämig nyans som tillsammans den välbalanserade syran ger ett en lång och harmonisk eftersmak som visar upp en vacker miniralitet.

Drickes
2022-2026
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-11ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

La Bergerie är en 0,16 ha "lieu-dit" (ett fransk namn för en liten geografisk plats med unika förutsättningar), belägen på platån söder om Rully, med en vacker utsikt över Chateau de Rully.

 

La Bergerie ligger på i ett ostligt läge som gränsar till Rully premiere cru-vingården Meix Cadot. Vingården skördas av vårt eget team. La Bergerie betyder direktöversatt "fårstuga" och syftar på en stuga som placerades på denna bit mark redan på medeltiden.

 

Samtliga druvor är skördade och sorterade för hand och vinet är till 100% med inhemsk jäst, jäst i fat av fransk ek, varav cirka 20% är nya. Detta följs av en malolaktiska jäsning och mognaden i kontakt med sin fina jästfällning under 10 månader. För att ge vinet mer kropp och textur så utför man batonnage när vinmakarna anser att vinet kan dra nytta av det

 

Därefter tillbringar vinet 2 månader i ståltankar för att sedimentera innan det buteljeras utan filtrering.

Producenten

Albert Sounit ligger i Rully och Buxy där vi producerar en rad Crémant de Bourgogne och vita och röda viner från Côte Chalonnaise.

Fastigheten har en lång historia som går tillbaka till 1781, då familjen Jeunet etablerade företaget. Vår nuvarande hemvist byggdes 1851 av familjen Jeunet i ett stenbrott och består av stora, välvda källare – perfekt för att lagra vinerna.

Eran av familjen Sounit började 1945 och företaget var de följande decennierna en viktig negociant i området.

1988 började Knud Kjellerup, en dansk vinimportör, importera vinerna från Albert Sounit – och 1993 köpte han företaget tillsammans med två goda vänner för att förverkliga passionen att producera högkvalitativa viner från Chalonnaise. Vi tror på potentialen hos vingårdarna i Côte Chalonnaise – det finns ingen anledning att inte producera viner av samma kvalitetsnivå som Côte de Beaune. Terroiren finns där, – ”det är bara att ta hand om vinstockarna – och att använda bästa möjliga metoder – både i vingården och i vingården”.

Albert Sounit har sedan dess genomgått en enorm utveckling med enorma investeringar i vingård, vingård och människor, inklusive förvärvet av Domaine Bernollin 2005 och är idag en 16,5 ha stor egendom, med vingårdar i Rully och Montagny. Druvorna från våra egna vingårdar skördas av Domaine Bernollin och vinifieras och säljs av Albert Sounit.

Utöver det köper vi även druvor på lång sikt från lokala vinodlare.

https://albert-sounit.fr
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du