Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Albert Sounit Montagny Le Pinacle 2020

Albert SounitMontagny Le Pinacle 2020

Frankrike, Bourgogne, 750 ml, 12%

Le Pinacle är en mycket liten del av "lieu-dit" Le May-Cottin, som ligger belägen på den stora sluttningen i förlängningen av Montagny 1. Cru.   Jordmånen består av kalksten, grus och lera. Marken är gammal havsbotten, med tusentals fossiler i de övre jordlagren.   Druvorna som kommer från vinra ···

Styckvis

299 kr

/flaska
Låda (6 st)

1 794 kr

Årgång

2020

Smaknotering

Både doften och smaken är blommig och mycket fruktig, där smaken även är mineraliskt med en skarp syra. Fattonen är mycket väl integrerad som ligger behagligt med i den långa, rena och fruktiga avslutning.

Drickes
2022-2026
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Le Pinacle är en mycket liten del av "lieu-dit" Le May-Cottin, som ligger belägen på den stora sluttningen i förlängningen av Montagny 1. Cru.

 

Jordmånen består av kalksten, grus och lera. Marken är gammal havsbotten, med tusentals fossiler i de övre jordlagren.

 

Druvorna som kommer från vinrankor som är planterade 1990, är handplockade och vinifierade till 100% på franska ekfat varav 32% är nya på 300 l, 20% i 2 år gamla på 228 l. och 48% i Foudre (stort fat).

 

Därefter har vinet lagrats i 10 månader innan den buteljeras utan filtrering.

Producenten

Albert Sounit ligger i Rully och Buxy där vi producerar en rad Crémant de Bourgogne och vita och röda viner från Côte Chalonnaise.

Fastigheten har en lång historia som går tillbaka till 1781, då familjen Jeunet etablerade företaget. Vår nuvarande hemvist byggdes 1851 av familjen Jeunet i ett stenbrott och består av stora, välvda källare – perfekt för att lagra vinerna.

Eran av familjen Sounit började 1945 och företaget var de följande decennierna en viktig negociant i området.

1988 började Knud Kjellerup, en dansk vinimportör, importera vinerna från Albert Sounit – och 1993 köpte han företaget tillsammans med två goda vänner för att förverkliga passionen att producera högkvalitativa viner från Chalonnaise. Vi tror på potentialen hos vingårdarna i Côte Chalonnaise – det finns ingen anledning att inte producera viner av samma kvalitetsnivå som Côte de Beaune. Terroiren finns där, – ”det är bara att ta hand om vinstockarna – och att använda bästa möjliga metoder – både i vingården och i vingården”.

Albert Sounit har sedan dess genomgått en enorm utveckling med enorma investeringar i vingård, vingård och människor, inklusive förvärvet av Domaine Bernollin 2005 och är idag en 16,5 ha stor egendom, med vingårdar i Rully och Montagny. Druvorna från våra egna vingårdar skördas av Domaine Bernollin och vinifieras och säljs av Albert Sounit.

Utöver det köper vi även druvor på lång sikt från lokala vinodlare.

https://albert-sounit.fr
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du