Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Hudelot Noellat Vougeot 1er Cru Les Petits Vougeot 2009

Vad tyckte du?

Domaine Hudelot Noellat Vougeot 1er Cru Les Petits Vougeot 2009

Frankrike, Bourgogne Rouge, 750 ml, 14%

LAGRINGSHORISONT 2012-2029, samtidigt som vinet erbjuder oerhörd glädje i sin ungdom kommer detta vin utan tvekan att utvecklas till ett imponerande vin med några år i källaren. DRUVOR Pinot Noir Pinot Noir – få är väl det som har lyckats undgå den rådande Pinot Noir trend som vi upplever idag, ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Årgång

2009

Smaknotering

the sommelier’s note | När en röd Bourgogne är som bäst finns det inte mycket annat att önska. Tastngnote Vinerna har alltid varit raffinerade i sin tolkning av Pinot Noirs elegans. Vinerna är relativt tillgängliga som unga samtidigt som de mognar med behag.

Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Det burgundiska köket baseras naturligtvis på de lokala råvarorna vilka det finns gott om - nötkött från Charolais, de berömda kycklingarna från Bresse, viltfågel och svamp från skogarna, grönsaker och frukt från lokala odlingar, en mångfald av lokala charkuterier, ostar som Abbaye de Citeaux, Ami de Chambertin, Epoisses och även Comté och liknande hårdostar från Jura i öst. Sniglar à la Bourgignonne (gratinerade med vitlöksmör) måste ni definitivt prova.  Sniglar har alltid frodats naturligt i vingårdarna men i perioder då man använde för mycket bekämpningsmedel så dog de ut och man fick börja importera dessa men med dagens skonsammare hantering av vingårdarna så börjar de dock komma tillbaka. Cuisses de Grenouilles låter kanske godare på Franska än Svenska, hursomhelst så tycker jag att grodlår är en riktig delikatess och det är väl värt att prova, ett av våra stora minnen var en ljummen sallad med friterade grodlår och en flaska 1990 Chateau des Jacques från Louis Jadot – oh mon dieu! Jambon Persillé är en vanlig förrätt och inget märkvärdigare än skinka i gelé men ack så gott. Andouilettes är en lokal korv på inälvor som också hör till den repertoaren man måste ha provat.  Till de bästa bourgognerna är det trevligt att servera rätter som också andas elegans och finstämdhet. Till vinet föreslår vi en fräsch anrättning på kalv med fin syra. En lättare huvudrätt som passar extra bra när det är lite varmare ute, eller för all del för den som vill drömma om sommaren mitt i vintern.

Vinet

Vinet

LAGRINGSHORISONT 2012-2029, samtidigt som vinet erbjuder oerhörd glädje i sin ungdom kommer detta vin utan tvekan att utvecklas till ett imponerande vin med några år i källaren.

DRUVOR Pinot Noir

Pinot Noir – få är väl det som har lyckats undgå den rådande Pinot Noir trend som vi upplever idag, få är väl de som inte lockas av en elegant bärig och sensuell Pinot med sammetslena tanniner som ömt rinner ner för strupen och lämnar en rik och komplex eftersmak. Även Pinot Noir har sitt ursprung i Bourgogne och dokument visar att den var planterad redan på 1300-talet även om man tror att den har frodats längre än så. Pinot är en lynnig druvsort att odla, då Chardonnay är relativt enkel rent odlingsmässigt så uppvisar Pinot Noir mycket mer divalater, den kräver ett svalt klimat som är tillräckligt varmt för att druvorna ska mogna, den är känslig för frost under våren som kan resultera i en ojämn fruktsättning, regn under skörden vilket kan resultera i röta och utspädda viner och så vidare. Pinot är en druvsort med tunna skal vilket sällan ger djup färg åt vinerna, därmed bygger sällan heller dess struktur på tanniner utan snarare på syran och den delikata fruktkaraktären. Även Pinot är expressiv för sin växtplats, de magra kalkstensjordarna i Volnay ger eleganta, smala och delikat parfymerade viner medan de rikare lerjordarna i Pommard ett stenkast bort skänker mörkare färg påtagligare tanniner och en rikare fruktighet, Vosne-Romanée har både kraften och den delikata parfymen, Gevrey-Chambertin är rikare med mörkare frukt och så vidare… 

Producenten

Långt tillbaka i tiden har Domaine Hudelot-Noellat varit en kvalitetsproducent i området kring Vougeot och
Vosne-Romanée. Egendomen drivs av Alain Hudelot, som via sitt äktenskap med Madeleine Noellat, kom över en enestående portefölj med viner. Madeleine är dotter till Charles Noellat, som tidigare ägde vingårdar som är fundamentet som Domaine Leroy i dag vilar på. Hudelot-Noellat äger ca 12 ha mark i Vougeot, Nuits-Saint-Georges, Vosne-Romanée och Chambolle-Musigny. 

Producenten

Långt tillbaka i tiden har Domaine Hudelot-Noellat varit en kvalitetsproducent i området kringVougeot och
Vosne-Romanée. Egendomen drivs av Alain Hudelot, som via sitt äktenskap med Madeleine Noellat, "kom över"  en enestående portefölj med viner. Madeleine är dotter till  Charles Noellat, som tidigare ägde vingårdar som är fundamentet som Domaine Leroy i dag vilar på. Hudelot-Noellat äger ca 12 ha mark i Vougeot, Nuits-Saint-Georges, Vosne-Romanée och Chambolle-Musigny. Vinerna har alltid varit raffinerade i sin tolkning av Pinot Noirs elegans. Vinerna är relativt tillgängliga som unga samtidigt som de mognar med behag. 

Karta