Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Felettig Vosne-Romanée Domaine Henri Felettig 2011

Vad tyckte du?

Domaine Felettig Vosne-Romanée Domaine Henri Felettig 2011

Frankrike, Bourgogne Rouge, 750 ml

Denna årgång är slutsåld.

Prova gärna vinet i våra andra årgångar.

Årgång

2011

Druvor

Pinot Noir

Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

Burghound
90 –93 point

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Vinet har en fin granatröd färg med lila inslag, en härlig bouquet av mogen frukt med inslag av körsbär och svarta vinbär. Smaken är mjuk och elegant med en delikat komplexitet som kommer att utvecklas under lagring.

Producenten

Domaine Felettig grundades av Henri Felettig 1965. Henri var den tredje generationen i vingården, men man producerade och buteljerade inte vinet själva. År 1973 köpte Henri en större egendom och i dag när hans dotter Christine och sonen Gilbert har tagit över, har de 12,5 hektar i hjärtat av Côte de Nuits i Chambolle-Musigny. 

Domänen producerar viner från både Gevrey-Chambertin, Nuits-Saint-Georges, Vosne-Romanée men även Echezeaux Grand Cru och inte minst Chambolle-Musigny Man gör inte mindre än sex viner från premier cru-lägen. Produktionen är mycket liten och vinerna ses sällan på exportmarknaderna. Domänen är spridd över några 100 olika lägen över en 15 km lång sträcka av Côte de Nuits. 
Gilbert Felettig tar hand om fältarbetet och alla vingårdar odlas i så stor utsträckning som möjligt på det mest naturliga sättet utan användning av kemiska bekämpningssmedel, etc. Man använder vildjäst och allt vin är ofiltrerat. Vingården är certifierad ekologisk. De är också mycket försiktiga med nya ekfat, 50 % nya för första Cruerna, och mellan 20 och 30% på Villages appellationerna. Fokus är att få varje terroir att komma till sin rätt i vinerna och göra mycket eleganta viner.
https://www.domaine-felettig.com/english/