Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Henri Boillot Volnay Les Chevrets 1er Cru  2014

Vad tyckte du?

Henri Boillot Volnay Les Chevrets 1er Cru 2014

Frankrike, Bourgogne Rouge, 750 ml

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Årgång

2014

Druvor

Pinot Noir

Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

2014, Volnay 1. Cru Chevrets Domaine Jean Boillot, Bourgogne Henri Boillot - perfektion i Bourgogne
Henri Boillot er på blot små 10 år blevet en referenceproducent og en af Bourgognes lysende stjerner. Henri er 5. Generation på Domainet og er en uhelbredelig perfektionist. Intet, absolut intet, overlades til tilfældigheder. Han stræber efter at hver vin afspejler sit terroir (jordbundsforhold) så vidt som muligt og at de derved er forskellige, selvom det ofte kun er få meter, der skiller de forskellige marker.

Banebrydende friskhed og mineralitet
Et andet vigtigt punkt er at få en uhørt friskhed og mineralitet frem i vinene, afbalanceret af fadlagringen, til det formål får Henri Boillot lavet specielle 350 liters fade, som han lagrer sine hvidvine i, for netop at bevare størst mulig friskhed og mineralitet, disse fade er endog ved at danne skole hos andre producenter. Et traditionelt bourgognefad er på 228 liter. Henri laver vin på druer fra egne marker, men også såkaldte negocevine, dvs. vin lavet på druer fra andre vinbønders marker, som Henri har indgået langtidskontrakter med - men alle vine laves efter samme kompromisløse metode. Henri har også udvidet Domainebesiddelserne med nye marker i Côte-de-Nuits nord for Beaune.

Topratings i alle medier
Henri Boillots perfektionistiske tilgang til vinproduktion har båret frugt hos den internationale vinpresse (og den danske) og man har de sidste 10 år stået i kø for at uddele anmelderroser til Henri Boillot, der har fået sit endelige gennembrud som topproducent hos Robert Parker, Wine Spectator, Stephen Tanzer, Burghound og mange flere.

Lille produktion og value-for-money
Henri Boillot mener at kvaliteten ikke alene skal være i orden, men mere end det, til eksempel er hans "almindelige" Bourgogne Chardonnay lavet på druer fra appellationer som Saint-Romain, Meursault og Puligny-Montrachet. Således er Henri Boillots "visitkort" i orden og virkelig value-for-money og man får straks lyst til at gå på opdagelse i hans øvrige vine. Et lille problem er at mange af Boillots vine kun laves i meget begrænsede mængder, der vil aldrig være nok til alle...

Volnay 1. Cru Chevrets
Boillot har ry for at lave den bedste Volnay Chevret. Vinen kendetegnes ved sin meget rene frugt med nuancer af solbær, orangeskal, mørk chokolade og nyristet kaffe. Smagen er velstruktureret, og understreger tydeligt vinens store lagringspotentiale. · 92P - Bourghound april 2016: "Boillot noted that this was made from yields of only 7 hl/ha. The cool, admirably pure and highly restrained nose grudgingly offers up notes of red and dark currant, plum and a broad array of spice elements. I very much like the sense of underlying tension as well as the fine delineation of the lacy and mineral- inflected flavors that terminate in a saline and youthfully austere finish that delivers outstanding depth and length. This is really very good and should drink well both young and older." · Robert Parker skriver om Boillot; "[Boillot] has sky-rocketed to the top echelon of Burgundy producers due to the uncompromising work of its owner and winemaker...." · Druesorter: 100% Pinot Noir · Vinstokkenes alder: op til 80 år · Drikkeklar: Ved frigivelsen og ca. 15 år frem fra høståret · Anbefales til: Fugle- og dyrevildt, kalve- og oksekød, modne oste.

Producenten

Familjen Boillot har varit versamma som vinproducenter i  Bourgogne  i över 150 år, ända sedan 1855. Henri startade 1996 när han grundade Maison Henri Boillot. I början producerade han viner av druvor som han köpte av kontrakterade odlare. 2005 köpte han sina syskon vingårdar och grundade Domaine Henri Boillot. Idag förfogar han över 14 hektar vingård som är planterade i lika delar chardonnay och pinot noir.
Sedan starten 2005 har han gjort sig ett namn och tillhör idag en av de främsta producenterna i distriktet. Från sin bas i Meursault produceras viner från en mängd prestigfyllda byar i Bourgogne såsom Montrachet, Clos de Vougeot, Corton Charlemagne, Meursault  och Puligny-Montrachet. Henri Boillot är perfektionist och lägger stort fokus på arbetet i vingården. Resultatet har resulterat i fantastiska viner som hyllas över hela världen. Enda problemet är att efterfrågan är betydligt större än tillgången.

Karta