Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Marquis Angerville Volnay Champans 1. Cru Marquis d

Vad tyckte du?

Domaine Marquis Angerville Volnay Champans 1. Cru Marquis d'Angerville 1,5 L 2015

Frankrike, Bourgogne Rouge, 1500 ml

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Årgång

2015

Flaskstorlek
1500 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

2015, Volnay 1. Cru Champans Domaine Marquis d'Angerville, Bourgogne Volnay 1. Cru Champans
Champans-marken ligger i hjertet af Volnay og vinen herfra regnes for at være den mest klassiske repræsentant forappellationen. Allerede som ung byder vinen på en utrolig komplekst sammensat bouquet af hindbær, lys chokolade, eucalyptus, mokka og vanille. Smagen er ligeledes meget ekspressiv med en silkeblød, smidig struktur. Hvis man er det mindste i tvivl om hvorfor Volnay-distriktet og Marquis d'Angerville har opnået verdensberømmelse, får man svaret hér.

Producenten

En närmast ikonisk producent med 13,5 hektar som bland annat inkluderar åtta premier crus i Volnau och vingårdar i Pommard och Meursault. Marquis d'Angerville var en av de första att introducera buteljering på egendomen på 1920-talet och var också en stark förkämpe för kvalitetsvoiner. Jacques d'Angerville tog över 1953 men sedan 2005 är det Francois Duvivier som sköter vingårdar och vinkällare. Låga skördeuttag och hög ålder på stockarna är två faktorer som lett till framgång. Vinerna är högt eftersökta och långlivade. Egendomen har nu helt konverterat till biodynamisk odling. 

http://www.domainedangerville.fr/