Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Camille Giroud Volnay 2011

Vad tyckte du?

Camille Giroud Volnay 2011

Frankrike, Bourgogne Rouge, 750 ml, 13,5%

Camille Giroud är ett välkänt namn för Bourgogne-älskare. Huset startades 1865 av den Schweiziska invandraren som också satte sitt namn på etiketterna. Fokus har alltid legat på att göra viner i en traditionell stil, med lång maceration och ännu längre lagring. Tyvärr blev det uppenbart under 1990-t ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2011

Druvor

Pinot Noir

Smaknotering

Utvalt av Arvid Rosengren

Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

Det är svårt att hitta Bourgogne som så typiskt och närmast nonchalant uttrycker sin terroir. Volnay, med sin silkeslena textur och kalejdoskopiska aromprofil fungerar bra ungt. Servera lätt kylt i stora kupor och låt aromerna utvecklas långsamt i glaset.

Arvid Rosengren
Världens bäste sommelier 2016

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin


Vinet

Camille Giroud är ett välkänt namn för Bourgogne-älskare. Huset startades 1865 av den Schweiziska invandraren som också satte sitt namn på etiketterna. Fokus har alltid legat på att göra viner i en traditionell stil, med lång maceration och ännu längre lagring. Tyvärr blev det uppenbart under 1990-talet att det inte längre var en hållbar affärsmodell att lagra enkla Bourgogne Rouge i 10-15 år innan de släpptes på marknaden. 2002 såldes firman till ett amerikanskt konsortium med kända Ann Colgin i spetsen. Som vinmakare anställde man unge David Croix, och gav honom mer eller mindre fria händer. Tur var väl det, för idag omtalas David som en av områdets största talanger. Han gör transparanta viner, där terroir och årgång tillåts skina igenom. Vinerna är briljanta och energiska, med ren, klar frukt och en mycket lätt ekfatskaraktär. Det är svårt att hitta Bourgogne som så typiskt och närmast nonchalant uttrycker sin terroir.  2011 är för mig en årgång i Bourgogne som är fallit i skuggan mellan 2010 och . Vinerna från de bästa producenterna är charmerande och klara att börja nalla av. De har struktur till att kunna lagras men för min del tycker jag att de är vackra som de är. Speciellt Volnay, med sin silkeslena textur och kalejdoskopiska aromprofil fungerar bra ungt. Servera lätt kylt i stora kupor och låt aromerna utvecklas långsamt i glaset.