Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Nicolas Rossignol Volnay 1er Cru Fremiets 2011

Domaine Nicolas Rossignol Volnay 1er Cru Fremiets 2011

Frankrike, Bourgogne Rouge, 750 ml, 12,5%

Nicolas Rossignol förfogar över drygt 20 ha i Pommard och Volnay. Årgång 2011 beskriver han så här "Very complicated to manage but I absolutely love the results."

Per flaska

583:-

Per låda (6 st)

3 498:-

Årgång

2011

Druvor

Pinot Noir

Smaknotering

Stor, nästan förförisk doft. Smaken är medelfyllig, med lager av mogen frukt, pigg syra och markerade tanniner. Lång, mycket balanserad eftersmak. Vinet är ännu i sin ungdom, fram med karaffen.

Drickes
2016-2028
Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18-20ºC
Lufta vinet
2 timmar

Så tycker experterna

Burghound
92 p Outstanding! Sweet Spot!

A slightly exotic nose of various red berries and black tea aromas is trimmed in a discreet application of wood. There is excellent volume and a focused sense of power to the extract-rich medium-bodied flavors that exude a fine minerality on the robust, muscular and mouth coating finish. This is a big Volnay by the typical standards of the appellation and will require 10 to 12 years of cellar time to be at its best.

Kundbetyg

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Nicolas Rossignol förfogar över drygt 20 ha i Pommard och Volnay. Årgång 2011 beskriver han så här "Very complicated to manage but I absolutely love the results."

Producenten

Nicolas är född 1974 och han är femte generationen vinodlare i Volnay.  Efter att ha gått i skola i Beaune praktiserade han på Domaine Joseph Voillot i Volnay, Louis Latour samt på Domaine Vieux Telegraphe i Rhonedalen. Nicolas var sedan ivrig att komma ut och vidga sina vyer. Han åkte till Sydafrika där han jobbade hos Domaine Boschendahl i Stellenbosch. Därefter åkte han till Bordeaux och Château Cardonne. Tillbaka i Bourgogne igen började han på familjens egendomen för att sedan sälja vin under eget namn. Idag äger han ca 5 ha men köper även en del druvor från sin pappas egendom som tidigare hette Rossignol-Jeanniard. Nicolas sköter vingårdarna ekologiskt och använder sig av en del biodynamisk teknik. 

http://www.nicolas-rossignol.com/

Karta